Eleonóra

Vidnyánszky Attila találkozott a Nemzeti társulatával

2013.01.18. 21:00

Programkereső

Az újonnan kinevezett igazgató január 18-án ismertette elképzeléseit a teátrum dolgozóival. Az eseményen a Nemzeti Színház csaknem minden munkatársa megjelent.

Vidnyánszky Attila január 18-án délután találkozott a Nemzeti Színház összes munkatársával, majd külön beszélgetett a társulat színész tagjaival. Sajtóinformációk szerint a decemberben kinevezett jövőbeni igazgató köszönetet mondott Alföldi Róbertnek, a színház jelenlegi vezetőjének, hogy lehetővé tette és megszervezte a találkozót.

Vidnyánszky Attila
Vidnyánszky Attila

A társulattal való első találkozáskor Vidnyánszky Attila ismertette a munkatársakkal, hogy milyen elvek alapján szeretné működtetni a színházat és milyen elképzelései vannak az elkövetkező évadokra.

Az új direktor egyik közvetlen munkatársának beszámolója szerint nyugodt hangvételű szakmai beszélgetések zajlottak le, amelyeknek kettős célja volt: az egyik, hogy Vidnyánszky Attila a társulat előtt röviden ismertesse elképzeléseit, a másik pedig, hogy arról tájékoztassa őket, hogy elkezdik a szerződtetési tárgyalásokat a társulat tagjaival. A színházak vezetőinek február végéig kell közölniük a jövő évadra vonatkozó szerződtetési szándékot a művészekkel. Vidnyánszky Attila minden színésszel külön tárgyal majd a jövőbeni együttműködés lehetőségéről.

Az új igazgató munkatársának tájékoztatása szerint Fekete Péter - a január 15-től kinevezett miniszteri biztos - is jelen volt az eseményen. Arra a kérdésre, miként kezdi a munkát Vidnyánszky Attila és Fekete Péter a Nemzeti Színházban, elmondta: az új vezető a napokban elkezdte sorra megnézni a színház azon műsoron lévő előadásait, amelyeket eddig nem látott, és egyesével találkozni fog a színészekkel. Arról, hogy mely előadás marad műsoron és a távozó színészek továbbviszik-e szerepeiket, még nem tudott tájékoztatást adni.

Nemzeti Színház
Nemzeti Színház

Szólt arról is, hogy a részvénytársaságként működő színháznak rövid időn belül be kell nyújtania a 2013-as üzleti tervet, amely már csak Alföldi Róbert és Fekete Péter együttműködésében készülhet el.

A társulati ülésen - amelyen a színház csaknem minden munkatársa megjelent - elhangzott az is, hogy Vidnyánszky Attila mindent megtesz annak érdekében, hogy az évad végéig a bemutatók és az előadások a tervezett formában, zökkenőmentesen megvalósuljanak. A Nemzeti Színházat július elsejétől vezető igazgató elképzeléseit korábban ismertettük. Ide kattintva olvashat erről bővebben.