Gerzson

Premier: Delete

2013.01.19. 09:20

Programkereső

Győri Katalin a Kolibri Színház és a Platform 11+ közösen kiírt drámapályázatán győztes darabja Vidovszky György rendezésében január 18-tól látható a Kolibri Pincében. A dramaturg Tasnádi István.

A Kolibri Színház a Platform 11+-szal közösen kiírt drámapályázatán felfedezett új magyar ifjúsági darabokból a legjobbakat műsorra tűzi. Ennek a sorozatnak első darabja Győri Katalin Delete című egyfelvonásosa, amelyet Vidovszky György rendezett meg.

Delete
Delete

A drámapályázaton három dráma végzett megosztva az első helyen. Tasnádi István, az előadás dramaturgja szerint a darab friss, szellemes, és hiteles a nyelvezete, anélkül, hogy tele lenne a korosztályban használatos trágár szavakkal. "Győri Katalin gyakorló tanárként folyékonyan beszéli a kamasznyelvet, de nem csupán másolja, hanem formálja is. Izgalmas drámanyelvet alkot, és a probléma, amiről beszél, az is rendkívül fontos" - mondta el Tasnádi István.

"Lakos Gyuri állapotánál az áll a Facebookon, hogy DELETE. December 25-én posztolta. És még két olyan hülye van, aki lájkolta is... Asszem, az egész Lakos Gyurival végződött. A gyerekkorunk." (részlet az előadás ismertetőjéből)

A tinédzserkori öngyilkosság témáját feldolgozó előadás a tizennégy-tizenöt évesekről szól, és ez a korosztály a célközönsége is. A darabot előadó fiatal színészek a húszas éveikben járnak, köztük van két egyetemi hallgató, Ágoston Péter és Czupi Dániel, továbbá Császár Réka és Kőszegi Mária, valamint Bárdi Gergő, aki mintegy tíz évvel ezelőtt, még kisfiúként tűnt föl egy előadásban, most pedig a Kolibri társulatának tagja.


Delete - Kolibri Pince, 2013. január 18.

Rendező: Vidovszky György
Író: Győri Katalin

Szereplők:
Lakos - Bárdi Gergely
Dóri - Császár Réka
Ancsa - Kőszegi Mária
Boti - Ágoston Péter
Csabesz - Czupi Dániel

Dramaturg: Tasnádi István
Mozgás: Gyevi-Bíró Eszter
Jelmez: Gyevi-Bíró Eszter
Díszlet: Patrick Bullock
Zene: Monori András
Rendező munkatársa: Hajsz Andrea