Zsuzsanna

Februárban is Pszichoszínház

2013.01.25. 13:00

Programkereső

Február 10-én, a JátszMAMAnipuláció. Ezt kitől tanultad? című előadásban a pszichológus Bácskai Juli vendége Györgyi Anna és Nagy Zsolt színművészek lesznek az Eötvös10-ben. Az esten Hegedűn közreműködik Bóna János.

A Hangulat- és Kapcsolatjavító Vándorszínház legújabb bemutatóját JátszMAMAnipuláció. Ezt kitől tanultad? címmel rendezik meg. A két meghívott színész, Györgyi Anna és Nagy Zsolt ez alkalommal is az előadást kitaláló, megíró és levezényelő pszichológus, Bácskai Juli irányításával improvizálnak.

Györgyi Anna
Györgyi Anna

A 13. évadában járó Pszichoszínházban a néző előtt születik az előadás. A színészek alapos szakértelemmel megírt karaktereket kapnak, játszható szituációkkal. A játszók egyrészt szabadok, mert önálló alkotói minden jelenetnek, másrészt viszont meg vannak kötve, hogy biztonságban legyenek az improvizációban. Az est során a nézőket nem "inzultálják", mindenki maga döntheti el, hozzá kíván-e szólni a látottakhoz.

"Nem a te életedet boncolgatjuk, de beletrafálhatunk. Nem a miénket teregetjük, de nagyon ott leszünk!" (a Pszichoszínház mottója)

Györgyi Annát jelenleg is több fővárosi és vidéki színház színpadán láthatja a közönség, köztük a Rózsavölgyi Szalonban, ahol két előadásban is szerepel. Október 26-án mutattak be G címmel monodrámát Hidvégi Nóra rendezésében. A Goethe szerelmi viszonyának történetét feldolgozó előadás Peter Hacks Beszélgetés a Stein-házban a távollevő von Goethe úrról című darabja alapján készült, melynek nyelvezetéről a színésznő úgy fogalmazott, nehéz, ám gyönyörű; Charlotte csodálatos körmondatokban beszél, de ugyanazokról a női problémákról szól, amelyekkel ma is küzd mindenki. Ugyanitt látható a Szerettem őt című előadás, melyben Szilágyi Tibor partnereként egy elhagyott meny és egy - a feleségét megcsaló, de soha el nem hagyó - após felkavaró történetét játssza el életszerű dialógusokkal, vitákkal és kitárulkozásokkal.

Nagy Zsolt az Amphityon olvasópróbáján
Nagy Zsolt az Amphityon olvasópróbáján

Nagy Zsolt épphogy csak túl van legutóbbi, január 19-20-án a Trafóban megtartott bemutatóján Az álom féltestvére című produkcióval, máris új előadáson dolgozik. Február 23-án tartják Kleist Amphitryon című drámájának nemzeti színházi premierjét a Gobbi Hilda Színpadon, melyet Gothár Péter rendez.

A két színész Bácskai Juli Pszichoszínházában február 10-én 20 órától látható együtt. Az esten "közbe-közbehegedül" Bóna János. Március 10-én SuliBuli címmel meglepetés előadás tartanak a Pszichoszínház 250. előadása alkalmából.