Piroska

Humor. Fesztivál. Nem hétköznapi élmény!

2013.01.25. 14:52

Programkereső

Legyen a Fidelio és a Thália Színház vendége a február 3. és 7. között megrendezésre kerülő első Thália Humorfesztivál keretében látható Hétköznapi őrületek című előadáson!

A darabot Petr Zelenka kortárs cseh forgatókönyvíró, dramaturg, filmrendező a prágai Dejvické Színház megrendelésére írta, mely egyben első színműve. Az erősen filmszerű, snittekből építkező groteszk komédiát 2011. december 9-én mutattak be a Szegedi Nemzeti Színház, Balikó Tamás lendületes rendezésében, a Játékszínben is rendszeresen látható Pindroch Csaba főszereplésével.

Hétköznapi őrületek
Hétköznapi őrületek

A groteszk komédia a harmincas éveiben járó Petr nézőpontjából mutatja be az őt körülvevő világot, aki próbál eligazodni az emberi kapcsolatok és vágyak bonyolult útvesztőjében. Nincs könnyű dolga, mert mostanában mintha mindenki megőrült volna egy kicsit. Természetesen a családja, a barátai, a kollégái és a szomszédai ugyanezt gondolják róla, és persze egymásról is. Zelenka hősei a hétköznapi abszurditások foglyai: szívszorítóan mulatságosak és szeretni valóan esendőek. Talán éppen olyan hétköznapiak, mint mi vagyunk?

A Thália Humorfesztivál ideje alatt az előadások után a humort érintő témákról beszélgetnek az aznapi produkciók képviselőivel, újságírókkal, szakemberekkel az egykori Rátkai Klubban, a Mikroszínpad büféjében. Moderátor Litkai Gergely.

Amennyiben január 31-én 16 óráig helyesen válaszol az alábbi kérdésre, esélye lesz a Fidelio és a Thália Színház vendégeként részt vennie partnerével a február 4-én 19 órakor kezdődő Hétköznapi őrületek című előadáson.

Hol mutatták be Bérces László ugyancsak a Thália Színházban vendégszereplő Vaknyugat-rendezését 2012. decemberében?