Eleonóra

Nevetésre fel! - Hamarosan indul a Thália Humorfesztivál

2013.01.29. 16:00

Programkereső

Február 3. és 7. között, öt napon át humoros színpadi művek, komédiák és stand-up produkciók veszik birtokba a Thália Színházat, hogy a nevetésnek adják át a főszerepet.

A fesztivál keretében négy játszóhelyen tizenhárom produkció lesz látható, melyeket hónapokon keresztül válogatott Kárpáti Péter író-dramaturg és Oláh András rádiós műsorvezető. A szervezők fontos szakmai eseménynek is szánják a rendezvényt, ezért a programokhoz kapcsolódóan beszélgetéseket rendeznek, ahol lehetőség lesz a műfajról értekezni.

Csányi Sándor, Schell Judit
Csányi Sándor, Schell Judit

A nagyszínpadi produkciók között szerepel a szombathelyi Weöres Sándor Színház Szentivánéji álom című előadása Mohácsi János rendezésében, a Szegedi Nemzeti Színházból a Balikó Tamás rendezte Hétköznapi őrületek, a Miskolci Nemzeti Színház Dandin Györgye, Rusznyák Gábor rendezésében, valamint a Thália Színház saját produkciójaként az elmúlt évben bemutatott Esküvőtől válóperig, mely a rendezvény záróelőadásaként tekinthető majd meg.

A Mikroszínpadon a kiváló stand-up programok sorában szerepel Márton András Újvilág rapszódiája, Bödőcs Tibortól Az élet értelme és kertészeti tippek, Kovács András Péter Evolúciója, Hadházi László Méd in Hungeráj című stand up estje és A Szomszédnéni odaát van című produkció.

A Stúdióban is színes kínálat várja az érdeklődőket. A fesztivál alatt láthatja a közönség a Katona József Színháztól a Dömötör András és Kovács Dániel rendezte A Gondnokság című sitcomot, a Sanyi és Aranka Színház Roadmovie-ját Máthé Zsolt rendezésében, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című előadását, melyet Keresztes Attila vitt színre, valamint a Gólem Színház Borgula András nevéhez köthető Lefitymálva című produkcióját.

Czakó Julianna, Kosik Anita - Dandin György
Czakó Julianna, Kosik Anita - Dandin György

A fesztiválon szereplő előadások versenyének zsűrijében közismert személyiségek foglalnak helyet, köztük Kulcsár Viktória, a FÜGE elnöke, Schell Judit és dr. Bagdy Emőke pszichológus. A Thália Humorfesztivál ideje alatt az előadások után a humort érintő témákról beszélgetnek az aznapi produkciók képviselőivel, újságírókkal, szakemberekkel az egykori Rátkai Klubban, a Mikroszínpad büféjében. Moderátor Litkai Gergely.

A rendezvényre kedvezményes árú, három előadásos szabadbérletek válthatók 4500,- forintos áron, amely egy-egy szabadon választott nagyszínpadi, stúdió és Mikroszínpad előadást tartalmaznak. A fesztiválbérleteket csak a színház jegypénztára és közönségszervezése értékesíti és csak a versenyprogramban résztvevő előadások közül lehet választani.

Játsszon a Fidelióval és legyen ott a Humorfesztivál előadásain! Játékunkat keresse a fidelio.hu/jatek oldalon.