Júlia, Rita

Kulisszajárás és nyílt próba az Örkényben

2013.02.07. 11:30

Programkereső

Közönségtalálkozóval, nyílt próbával és bejárással várja az Örkény Színház a nézőket. Február 9-én a Peer Gynthöz, február 11-én a készülő Tótékhoz kapcsolódóan gazdagodhatunk háttérinformációval, műhelytitkokkal.

Az Örkény Színház február 9-i Peer Gynt című előadása előtt betekinthet a közönség a színfalak mögé. Láthatják, mi történik az előadás kezdése előtt, megtudhatják mi az a beéneklés, hogyan zajlik egy hangbeállás, mi a feladata az ügyelőnek, a nézőtéri felügyelőnek vagy a színpadmesternek közvetlenül a nézők érkezése előtt. Az előadásról szóló kritikánkat ide kattintva olvashatja.

Kerekes Éva, Polgár Csaba - Peer Gynt - Örkény Színház
Kerekes Éva, Polgár Csaba - Peer Gynt - Örkény Színház

Február 9-én 18 óra 15 perctől várják a nézőket a kulisszajárásra, amelyre az aznap estére megváltott jeggyel lehet regisztrálni e-mailben, a vj@orkenyszinhaz.hu címen. Az előadás után közönségtalálkozóra is várják a nézőket. Henrik Ibsen Peer Gynt című drámáját 2012 márciusában mutatta be az Örkény Színház Ascher Tamás rendezésében, a címszerepet Polgár Csaba játssza. Az előadásban Ase szerepében Kerekes Éva, Solvejgként Szandtner Anna látható.

Február 11-én ugyanitt nyílt próbát tartanak: hat órától láthatják az érdeklődők a most készülő, Tóték című előadás próbáját, amelyre a színház jegypénztárában vásárolhatóak jegyek, ötszáz forintos áron. A nyílt próbát a színház pártolói - regisztrációval - ingyen nézhetik meg. A darabot Csuja Imre, Pogány Judit, Takács Nóra Diána, Epres Attila és Ficza István játssza. Örkény István művéből a szövegkönyvet Gáspár Ildikó készítette, az előadás rendezője Mácsai Pál. A díszlet Bagossy Levente, a jelmez Benedek Mari munkája. A bemutatót március 9-én tartják.