Dezső

Premier: Búcsú a szerelemtől

2013.02.07. 17:00

Programkereső

Új bemutatóval jelentkezik a Rózsavölgyi Szalon február 7-én. William Wharton darabját Szalay Kriszta és Cserna Antal rendezte és játssza.

Párizs, kora tavasszal, egy festő a parkban, egy hölgy és szerelem. Nem is lehetne franciább a kép. Aztán persze kiderül, hogy a festő amerikai és ötven éves, a hölgy pedig hetven és vak. Mirabelle gyermekkora óta nem lát és nővére halála óta teljesen egyedül él, míg Jack, a jól kereső, ám munkájától megcsömörlött amerikai férfi, miután otthagyta családját csavargóként, később pedig utcai festőként próbál rátalálni önmagára. Ahogy egyre jobban megismerik egymást, kiderül, mindketten sokat tanulhatnak a másiktól.

Szalay Kriszta, Cserna Antal
Szalay Kriszta, Cserna Antal

Az idő múlásával hamarosan Jack számára is világossá válik, hogy a valódi vakság nem az, ha valaki a szemével nem lát. Kettőjük szerelmének szokatlan, megrendítő története arra késztet, hogy újragondoljuk, melyek az életben a valódi értékek, mi a szeretet, és mit nevezünk ártatlanságnak.

"És mit mond nekem a darab? Hogy ki a fogyatékos? Számomra az, aki eltévedt ebben a nagy rengetegben, s nem képes simán csak élni, jelen lenni, látni, hallani és érezni. Ezt kell gyakorolnunk nap mint nap!" (Szalay Kriszta)