Fülöp, Evelin

Február 17-én vesznek végső búcsút Kézdy Györgytől

2013.02.12. 16:15

Programkereső

A február 8-án elhunyt színművész temetése a Kozma utcai zsidó temetőben lesz február 17-én, vasárnap 10 óra 30 perckor.

Kézdy György Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész életének 77. évében, hosszan tartó betegség után hunyt el február 8-án Budapesten.

Kézdy György
Kézdy György

Ákombákom című előadóestje kapcsán 2010-ben így nyilatkozott: "Nagyon szerettem verset mondani, versmondóként indultam a pályámon, szavalóversenyeket nyertem, és a mai napig nagyon szeretem a verseket. Emellett az ember az előadói esteken nincs kiszolgáltatva a rendezőnek, saját maga rendezője, és azonnal le lehet mérni, hogy ha jó az est, hiszen akkor azt a közönség döbbenetesen tudja élvezni. Mindig óriási izgalommal megyek ki a színpadra, mert itt nincsen zene, nincsen hókuszpókusz, csak kiállok a színpadra, és elkezdem mondani az anyagot. Egy asztal van mellettem, ahová kiteszem a papírjaimat, hiszen nem lehet tudni, és nyolcvan percen át verseket mondok. Nincs szünet." (Olvassa tovább az interjút ide kattintva!)

Kézdy György temetését február 17-én, vasárnap 10 óra 30 perckor tartják a Kozma utcai zsidó temetőben. A búcsúzókat arra kérik, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően vigyenek magukkal egy kavicsot Kézdy György sírjához.