Hella

250. előadásához ért a Pszichoszínház

2013.03.04. 12:00

Programkereső

Március 10-én SuliBuli címmel látható a Pszichoszínház jubileumi előadása az Eötvös10-ben. A 250. előadáson látható lesz Csákányi Eszter, Für Anikó, Nagy Zsolt és Bezerédi Zoltán is.

Egy szakmai ötletből indult eredeti elképzelésből színház született 2000 nyarán. A Pszichoszínház azóta a 13. évadában jár, közel 30.000 nézőjük volt eddig, és készülnek a 250. előadásra, amelyen több színész is szerepel. A SuliBuli című jubileumi produkción látható lesz Botos Éva, Bozó Andrea, Csákányi Eszter, Für Anikó, Kakasy Dóra, Lábán Kati, Szalay Kriszta, Galkó Balázs, Nagy Zsolt, Xantus Barbara, Szabó Simon, Szanitter Dávid, Fenyő Iván, Tóth József és Bezerédi Zoltán is. Közbehegedül Bóna János, harmonikázik Mach András, konferál Závory Andrea.

Pszichoszínház-tabló
Pszichoszínház-tabló

A Pszichoszínházban a néző előtt születik az előadás. A színészek alapos szakértelemmel megírt karaktereket kapnak, játszható szituációkkal. A játszók egyrészt szabadok, mert önálló alkotói minden jelenetnek, másrészt viszont meg vannak kötve, hogy biztonságban legyenek az improvizációban. Az est során a nézőket nem "inzultálják", mindenki maga döntheti el, hozzá kíván-e szólni a látottakhoz.

"Maga az ötlet - Heuréka effektus volt: a konfliktusok ismétlődnek, és nem csak a Kovácsékat érdekli, mit gondol a pszichológus a féltékenységről, vagy a birtokló szeretetről, hanem sok ezer más embert is, tehát a pszichológusi tapasztalatokat játsszuk el három dimenzióban, élő színészekkel! Vagyis az ötlet egy szép napon kipattant 2000 tavaszán, és azon a nyáron debütáltunk, Kapolcson, amihez hűséges maradtam néhai nézőből előadóvá válva is" - meséli Bácskai Juli, a Pszichoszínház kitalálója. A folytatást a Színház.hu oldalán olvashatja.