Hella

Premier: Mirandolina

2013.03.09. 13:00

Programkereső

Carlo Goldoni darabját a 2000-es Radnóti Színház-beli rendezése után ismét színpadra vitte Valló Péter, ez alkalommal a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. A premiert március 9-én tartják, a főbb szerepekben Györgyi Annával és Hirtling Istvánnal.

Valamikor 1752 táján, Velencében, az akkor már jelentős irodalmi munkásságra visszatekintő Carlo Goldoni írt egy fanyar komédiát Mirandolina fogadójának sistergően erotikus, zárt mikrovilágáról, ennek a sajátos holdudvarnak csábos, mégis megközelíthetetlen úrnőjéről és körülötte lihegő férfivendégekről, no meg az egyetlen férfiról, aki ellenáll, hogy azután a darab végén minden sorstársánál nagyobbat bukjon.

Mirandolina
Mirandolina

Komédia a szerelem és a megközelíthetetlenség hatalmáról, férfi és nő örök párviadaláról, sírnivalóan mulatságos és mély életismeretről tanúskodó látlelet az emberi kapcsolatok időnként hajmeresztő bukfenceiről, könnyeiről és mosolyairól, szeretnivaló sutaságáról. És miközben végigszurkoljuk a két "nehézsúlyú" ellenfél szellemes és nagyon emberi küzdelmét, lassan megszeretjük, közülünk valónak érezzük Mirandolina fogadójának többi vendégét, megmosolyogtató és olyannyira ismerős különceit.


Mirandolina - Székesfehérvár, Vörösmarty Színház, 2013. március 9.

Író: Carlo Goldoni
Rendező: Valló Péter

Szereplők:
Mirandolina: Tóth Ildikó
Marchese di Forlipopoli: Hirtling István
Conte d'Albafiorita: Quintus Konrád
Fabrizio, pincér: Sághy Tamás
Cavaliere di Ripafratta: Szabó Győző
Ortensia, színésznő: Varga Gabriella
Dejanira, színésznő: Dézsi Éva Darinka
Pincér: Habóczki Máté
Pincér: Borbély Richárd
Pincérlány: Bakonyi Alexa
Pincérlány: Molnár Adrienn
Takarítólány: Dankó Erika
Takarítólány: Breznyiczki Gabriella

Jelmeztervező: Dőry Virág
Díszlettervező: Valló Péter
Dramaturg: Sediánszky Nóra
Zeneszerző: Melis László
Produkciós asszisztens: Haszmann Kata