Emma

Bemutatták a Kaszás Attila-díj jelöltjeit

2013.04.09. 13:28

Programkereső

Borovics Tamás, Nyári Oszkár és Vass György jutottak a Kaszás Attila-díj harmadik fordulójába; a három színművész közül a közönség választja ki azt, aki a júniusi gálán átveheti az elismerést.

Immár hatodik alkalommal adják át a 2008-ban alapított Kaszás Attila-díjat. A kitüntetés magyar nyelven játszó színészek szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolását is szolgálja. Az idei év három jelöltje Borovics Tamás a Szegedi Nemzeti Színház, Nyári Oszkár a Csiky Gergely Színház, Vass György az Újszínház társulatának tagja. 

Kaszás Attila-díj
Kaszás Attila-díj

Szűcs Gábor, a MOZAIK Művészegyesület elnöke felidézte, hogy az első két fordulóban a hazai és határon túli színházak művészei maguk közül választották ki a későbbi közönségszavazás három jelöltjét. Az érdeklődők mostantól a www.kaszasattiladij.hu honlapon, májustól pedig sms-ben és telefonon is voksolhatnak. A díjat júniusban a Pécsi Országos Színházi találkozón adják át.

Kaszás Attila-díj 2
Kaszás Attila-díj 2

A jelöltek bemutatása után a MOM Kulturális Központban kiállítás is nyílt a 2007-ben elhunyt művészről. A Nemzeti Színház, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a Vígszínház, valamint a színésztársak, barátok fényképeiből, írásos visszaemlékezéseiből és tárgyi emlékekből összeállított kiállításnak április 30-ig a MOM Kulturális Központ, majd a XII. kerületi polgármesteri hivatal Folyosógalériája ad otthont.