Márk

Fidelio Színházi Est: Macskajáték

2013.04.09. 16:00

Programkereső

Legyen a Fidelio vendége az április 25-i Macskajáték című előadáson az Örkény Színházban! Az előadást követően a Fidelio Színházi Est keretében közönségtalálkozót tartunk, melyen Ön is kérdezheti az alkotókat. JÁTÉK

A Fidelio Színházi Est-sorozat keretében havonta más-más színházi előadáshoz kapcsolódóan tartunk közönségtalálkozót, melyen az érdeklődők találkozhatnak a számukra fontos színészekkel, rendezőkkel, alkotókkal. A beszélgetések során a produkció hátteréről, a rendezésről és a szerepformálásról kérdezzük a résztvevőket, miközben az eseményre ellátogatók színháztörténeti érdekességeket és kulisszatitkokat hallhatnak az előadásról és ők maguk is kérdezhetnek.

Csomós Mari, Pogány Judit - Macskajáték
Csomós Mari, Pogány Judit - Macskajáték

A következő beszélgetést április 25-én, a Macskajátékhoz kapcsolódóan tartjuk az Örkény Színházban, ahol a Fidelio magazin legfrissebb, májusi lapszámát is lehetőség lesz kézbe venni. Az előadást követő közönségtalálkozón részt vesznek az előadásban fellépő színészek: Pogány Judit, Molnár Piroska, Kerekes Éva, Csomós Mari, Jordán Tamás, Békés Itala, Szandtner Anna és Polgár Csaba. A beszélgetést Várhegyi András vezeti. Ön tudja már, mit kérdezne?

"A Macskajáték meséjét énelőttem már több ezren elmesélték. Két ember szereti egymást, de akadályok lépnek föl, s a csábító harmadik minden női varázsát latba vetve magához láncolja a férfit, s a boldog pár oltár elé lép... Ez a szerelmi háromszög csak abban különbözik elődeitől, hogy szereplői nem tizen-, nem is huszon-, hanem hatvan-egynéhány évesek. Mindnyájan akarunk egymástól valamit. Csak az öregektől nem akar már senki semmit. De ha az öregek akarnak egymástól valamit, azon mi nevetünk" - írta egykor Örkény István a drámáról, melyet Mácsai Pál rendezésében láthat a közönség.

Pogány Judit, Molnár Piroska - Macskajáték, Örkény Színház
Pogány Judit, Molnár Piroska - Macskajáték, Örkény Színház

Kövesse az eseményt a Facebookon is. Kattintson!

Játsszon a Fidelióval, és legyen ott április 25-én az előadáson, illetve az azt követő közönségtalálkozón, és kérdezze Ön is az alkotókat! Az alábbi kérdésre április 22-én 12 óráig helyesen válaszolók között páros belépőt sorsolunk ki.

Kérdésünk: Az alábbiak közül mely Örkény István-művet mutatta be az idei évadban az Örkény Színház?