Beáta, Izolda, Lea

Tudja, hogyan élnek a protokollfőnökök?

2013.05.08. 16:40

Programkereső

Legyen a Fidelio vendége a Térey János verses regényéből készült Protokoll című előadáson május 11-én, szombaton a Radnóti Színházban! JÁTÉK

A verses regényéből a Radnóti Színház felkérésére született színdarab, Valló Péter rendezésében pedig előadás, amelyet a tavalyi évadban mutattak be. A főbb szerepekben Fekete Ernő és Szávai Viktória látható.

Protokoll
Protokoll

Részlet Stuber Andrea kritikájából: "A rendező legnagyobb jótéteménye az, hogy a Radnóti újabb Térey-bemutatójának főszerepére ismét a Katonából hívott egy illusztris vendéget. Fekete Ernő nemcsak kiváló formáját és szakmai perfekcióját hozta magával, de még a színészi konnotációját is." (A teljes kritikát ide kattintva olvashatja!)

A történet főszereplője Mátrai Ágoston, a Külügyminisztérium protokollfőnöke, akinek mindene megvan: szépen ívelő karrier, színes társasági élet, sok nő és néhány jóbarát. Ekkor azonban, magánélete és karrierje csúcsán valami megroppan benne. Megtörténik a legrosszabb, ami egy protokollossal megtörténhet: kicsúszik a kezéből az irányítás. Csak sodródik, és tehetetlenül nézi, ahogy a számára fontos emberek idegenekké válnak, tőle függetlenül élik életüket, elbuknak vagy emelkednek. Szétcsúszó életének darabkái után kapkodva próbálja újra összerakni magát. Kérdés, hogy sikerülhet-e. Történik mindez mostanában, Budapesten és a Föld körül.

Amennyiben 2013. május 10-én, pénteken délig helyesen válaszol az alábbi kérdésre, partnerével vehet részt a Protokoll május 11-i előadásán a Radnóti Színházban.

Kérdésünk: Kibe szerelmes Térey János Protokoll című művének főhőse, Mátrai Ágoston?