Emőke

Nyáron is könnyed szórakozást kínál az Átrium

2013.05.22. 09:00

Programkereső

Az idén januártól már teljes üzemben működő Margit körúti teátrum, az Átrium Film-Színház június-július hónapokban is sokszínű programmal várja a közönséget, köztük a saját bemutatónak számító Vaknyugattal, amelyben Alföldi Róbert is színpadra lép.

"A Kozma Lajos tervezte épület adottságai lehetőséget adnak nekünk arra, hogy a nyári melegben is kellemes klímájú környezetbe invitáljuk a közönséget" - mondja Magács László, az Átrium Film-Színház művészeti vezetője.

Átrium Film-Színház (fotó Besnyő Dániel)
Átrium Film-Színház (fotó Besnyő Dániel)

"A kínálatot a nyári igényekre próbáltuk szabni, így alapvetően különleges szórakoztató előadásokat tűzünk műsorra, olyanokat, amiket a budapesti nagyközönség még nemigen láthatott. A nagy sikerre tekintettel a Vaknyugatot többször játsszuk nyáron is, Alföldi Róberttel az egyik főszerepben, aki júliusban csak nálunk lesz látható színpadon."

A Vaknyugat mellett műsoron lesz a Kaposvári Egyetem hallgatóinak vizsgaelőadása, John Kander és Fred Ebb klasszikus musicalje, a Kabaré, amely Kabaré (avagy az elveszettek) címmel lesz látható a színpadon. Az előadás az eredeti írott mű és a Bob Fosse által rendezett film alapján készült. A Kabaré világa rímmel a színészhallgatók kiszolgáltatottságára, akiknek a reményük sem más, mint Sally Bowles reménye, hogy talán felfedezik, használják, "megveszik" őket, miközben körülöttük s körülöttünk is történik a történelem - áll a produkció ismertetőjében. Az előadást Rusznyák Gábor rendezte.

Alföldi Róbert, Mészáros Piroska - Vaknyugat, Átrium Film-Színház
Alföldi Róbert, Mészáros Piroska - Vaknyugat, Átrium Film-Színház

A Kovátsműhely produkciójában a klasszikus komédiaszerző, Marivaux A 2. váratlan szerelem című darabjában Nagy-Kálózy Eszter, Lengyel Ferenc és Kálid Artúr mellett Sipos Vera, Kovács Ádám és Cserna Antal lesznek láthatóak. A különlegességek kedvelőinek az Akárki hivatása című "bábos moralitás és képernyőváltós platformjáték" előadást szánják, az idegen nyelvű közönségnek pedig a június 27-én angol felirattal látható Vaknyugat mellett a nemzetközi 7Sins 7Bridges Színház Ploutos című előadása lesz elérhető. Ezen kívül a Frenák Pál Társulat InTime című koreográfiáját is megtekinthetik az érdeklődők az Átrium Film-Színház nyári repertoárjában.