Orbán

Tündérlaki lányok a Városmajorban

2013.06.18. 09:30

Programkereső

Heltai Jenő remekműve Kéri Kiitty és Gémes Antos főszereplésével június 20-án lesz látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Színházi Szemlén szereplő előadást szakmai zsűri kíséri figyelemmel, majd a szemle végén a legjobb előadás, a legjobb férfi és a legjobb női szereplő kategóriájában oszt ki díjat.

Boriska egy gazdag báró szeretője lett. Csak így, jó híre feláldozásával mentheti meg özvegy édesanyját és három húgát a lecsúszástól, az anyagi összeomlástól.

Ám mi történik, ha a testvérek az évek múlásával egyre telhetetlenebbek és pimaszabbak lesznek? Mi történik, ha a báróval folytatott viszonyból egyszer csak elillan a tűz? Mi történik, ha az önfeláldozó Boriska életében megjelenik az igaz szerelem, az újrakezdés lehetősége? Dönthet-e úgy, hogy neki is jár a boldogság? Mennyire erős a kísértés a jóra, ha a jóság jutalma a hálátlanság, a lemondás és a megvetés? És mi történik, ha a báró hirtelen a legkisebb lányra vet szemet? 

Tündérlaki lányok - Kéri Kitty, Gimes Antos, Városmajor Szabadtéri Színpad ( fotó:Gozsda Zoárd)
Tündérlaki lányok - Kéri Kitty, Gimes Antos, Városmajor Szabadtéri Színpad ( fotó:Gozsda Zoárd)

Heltai Jenő majd százéves, keserédes darabja kacagtatva szembesít máig érvényes erkölcsi dilemmákkal. Szelíd iróniával megrajzolt karakterei önzésük, gyarlóságaik ellenére is szerethetők: éppen esendőségük teszi őket oly ismerősen emberivé.