Zelma, Rajmund

Premier: Kokkola

2013.08.02. 15:20

Programkereső

A Zsámbéki Színházi Bázison augusztus 2-án látható "szociális tragikomédia" koncerttel egybekötött felolvasószínházként valósul meg, Erdeős Anna rendezésében.

Piano Larsson két segédjével és a Gondviselő Bt. buszával járja Kokkolát, hogy ha kell, segítsen. Bárkinek, bármiben. Az ajándék anorákokban a mínusz fokok is kibírhatók, a Nice presszóban pedig bőven fogy a vodka, amiért mintha senki sem fizetne.

Cserébe mindenki részeg és érzékeny. Maura, a tulajdonosnő, Piano barátnőjébe szerelmes. Az anyja, Marja Terttu saját ikertestvérébe, a 60 éves Sakuba, aki pedig tolószékes feleségétől akar gyereket. Maura anyjáért meg a pultos Vili van oda, de annyira, hogy félig fagyott lábával még a kórházból is kiszökik miatta, pedig megesik, hogy a nő bepisil, egyszer ráadásul fókává is változik.

"Nem értem, hogy nem vagytok képesek felfogni, mi a pláne ebben az üzletben. A lényeg, hogy elvégzünk minden létező munkát, amihez másnak nem fűlik a foga. A fenébe is, ha a pénz érdekelne, nem alapítottam volna céget! Akkor elmentem volna valahova dolgozni. De itt annyira másról van szó..."

A Kokkola próbája
A Kokkola próbája

A kortárs finn írónő, Leea Klemola darabja egy abszurd agyrém, ugyanakkor végtelenül empatikus és toleráns. Az előadásban mások mellett színpadra lép Gere Dénes Ákos, Hegedűs Barbara, Éry-Kovács Zsanna és Molnár Gusztáv.