György

Amerikai-magyar színházi megállapodás

2013.08.15. 14:00

Programkereső

Együttműködési megállapodást kötött a New York-i Magyar Színházzal Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója augusztus 15-én Budapesten.

A Nemzeti Színház fontos feladatának tekinti, hogy élő kapcsolata legyen a világban élő magyarság kulturális szervezeteivel, intézményeivel és segítse munkájukat - olvasható a Nemzeti Színház által kiadott közleményében. A teátrum a maga eszközeivel erősíteni szeretné a világ különböző pontjain élő magyarok kötődését anyanyelvük kultúrájához. Ennek érdekében elsőként a New York-i Magyar Színház igazgatójával, Kovács Szilviával írt alá együttműködési megállapodást Vidnyánszky Attila.

Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház új főigazgatója ül a nézőtéren első munkanapján
Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház új főigazgatója ül a nézőtéren első munkanapján

A közlés szerint az együttműködés keretében a színház művészei előadóestekkel, kamaradarabokkal érkeznek majd New Yorkba, a budapesti teátrum dramaturgiai, rendezői segítséget nyújt a nemzeti ünnepek és a magyar kultúra napja ottani eseményeinek szervezéséhez, továbbá kiállítások, szakmai programok, beszélgetéssorozatok is színesítik majd a közös munkát.

"Nagy biztatás és bátorítás azt éreznünk, hogy a távoli haza mégsem feledkezik el rólunk, nem vagyunk egyedül, nem vagyunk magunkra hagyva" - idézi a közlemény a New York-i Magyar Színház igazgatójának szavait.