Bernát, Felícia

Mozgalmas évadkezdés az Átriumban

2013.09.10. 13:20

Programkereső

Ősbemutató, jótékonysági árverés, népszerű előadások a kínálatban - kezdődik az évad az Átrium Film-Színházban. Az évad első bemutatóját szeptember 27-én tartják A szűz, a sóher, a mikulás és a többiek címmel.

Szeptember elején színházi könyvbemutatóval kezdődött az évad: Csáki Judit Alföldi színháza - Öt nemzeti év című könyvének bemutatóján a közönség találkozhatott a szerzővel és Alföldi Róberttel.

Az évad első bemutatójaként szeptember 27-én fergeteges humorú komédiát láthat a közönség. Egy férfi beleszeret egy tiszta, erényes nőbe, és bármilyen áron meg akarja szerezni. És ez a "bármilyen áron" bizony sokak érdeklődését felkelti. Vajon van-e ára a szerelemnek? És a hűségnek? És a tisztességnek?  Többek között ezek a kérdések merülnek fel Divinyi Réka A szűz, a sóher, a mikulás és a többiek című darabjában, aki a Spirit Színház felkérésére Machiavelli Mandragóráját dolgozta át. Az előadást Magács László rendezi, a főbb szerepekben Lázár Kati, Miller Zoltán, Szerémi Zoltán, Horváth Szabolcs és Bende Kinga lesz látható.

Szeptember 19-én az értelmi sérült fiatalokból álló Baltazár Színház lesz az Átrium vendége a Múló rúzs című kabaréval az idő múlásáról, arról, hogy a velünk született bölcsesség nem vész el, csak ahogy öregszünk, egyre inkább elfelejtjük azt.

Vaknyugat - Átrium Film-Színház
Vaknyugat - Átrium Film-Színház

Továbbra is látható lesz a tavalyi évadban bemutatott, az Átrium és a Kultúrbrigád közös produkciója, a Vaknyugat. Az évad első hónapjában két alkalommal, szeptember 14-én és 20-án láthatják a nézők Martin McDonagh tragikomédiáját Rétfalvi Tamás, Ficza István, Alföldi Róbert és Mészáros Piroska szereplésével. Az előadásért az idei Vidor Fesztiválon Gothár Péter elnyerte a legjobb rendezőnek járó Capitano-díjat, míg alakításáért az Arlecchino-díjat érdemelte ki Rétfalvi Tamás és Ficza István.

Szeptember 17-én kerül sor a Közelebb... című jótékonysági aukcióra. A tíz fotóból álló sorozaton ismert színészek és Rett-szindrómás lányok szerepelnek. Az aukció célja, hogy a fotók elárverezése során befolyt összegből tábort szervezzenek a Rett-szindrómás lányoknak, és egy olyan szakemberekből álló csapatot biztosítani a számukra, akik a mindennapi nehézségekben tudnak segítséget nyújtani a családoknak.

Margitai Ági Balla Vivienne képén
Margitai Ági Balla Vivienne képén

A Magyar Dráma Napja alkalmából szeptember 21-én Pintér Bélával Till Attila beszélget. A zenét Kovács Márton és együttese biztosítja.

A hónap zárásaként vendégünk lesz a Design Hét. Szeptember 29-én 10 órától este 18 óráig a Kreatim - Design Aid kiállítás és vásárra várják az érdeklődőket az Átrium Kávézóba. A vásár a social designra, a művészetterápiás és szociális foglalkoztatás területére koncentrál. "Minden design ökodesign" - mondta Zalavári József, mert minden tárgy eltart több embert is: azt, aki tervezte, aki csinálta, és aki használja.