Hella

Promenád - Városi sorsturizmus

2013.09.20. 14:30

Programkereső

Az Artus és a Stereo Akt közös produkciója - Boross Martin rendezésében - különleges színházi utazásra hívja az érdeklődőket, mindezt "valóság-díszletben".

A városban cirkál egy turistabusz, ami más, mint a többi. A fedélzetén sorsturisták ülnek. Sorsturisták, akik egy ablak mögül figyelnek, hallják, miről beszél a telefonáló járókelő, látják, mi történik vele, miután eltűnik egy kapualjban - ­­­­­­­tudják, hogy honnan jött, és hová megy, mindenhová pont jókor érkeznek. A nézők egy színházi utazás keretében, egy városban haladó buszról követik a "valóság-díszletben" játszódó történetet.

Promenáde
Promenáde

A szereplők szökésben vannak, el kell hagyniuk lakóhelyüket. Menekülés közben sorsfordító pillanatokat idéznek fel saját életük egyes epizódjaiból. Jelenetek tárulnak elénk, mintha egy mozifilm pergő képei elevenednének meg. 

A Promenád busz utasait úgy kalauzolják végig a fikció világában, térben és időben, akár egy idegenvezető az utasait a városi látványosságok során. A város nemcsak díszlet, hanem szereplő is. Az utca valósága átszövi a cselekményt, így az előadás minden alkalommal más és más. Minden egyes előadásba szereplőként is bekapcsolódnak civil résztvevők, történeteiket a cselekmény részévé teszik. A csatlakozó civilek személye, a történet egyes elemei, de még a helyszín is változhat.

A busz indulási és érkezési helyszíne a Bálna (IX. kerület, Fővám tér 11-12.), a legközelebbi időpontok: szeptember 27., 28., 29. 15 és 18 óra.