Emil, Csanád

Premier: Hitted volna?

2013.09.30. 09:00

Programkereső

Hernádi Judit és Kern András főszereplésével tart bemutatót az Orlai Produkció október 3-án a Belvárosi Színházban.

Richard Baer darabja egy férfi és egy nő baráti- és érzelmi kapcsolatáról szól. A rendező Verebes István, a főszerepekben Hernádi Judit és Kern András látható. A két színész az olvasópróbán már olyan világot teremtettek, amelybe bárki képes beleélni magát és úgy együtt lélegezni a szereplőkkel, mintha csak ő is egy lenne a barátok közül, akik jól ismerik a két karaktert.

Kern András, Hernádi Judit - Hitted volna?
Kern András, Hernádi Judit - Hitted volna?

Verebes István, Kern András és Hernádi Judit mintegy harminc év után dolgozik újra együtt színházban. A két színész Murray Schisgal amerikai szerző két - Gépírók és Kínaiak című - egyfelvonásosában szerepelt együtt utoljára, szintén Verebes István rendezésében a Vígszínházban.

"Nekem az összes baráti viszonyom olyan, hogy nem pazarlok arra időt, hogy felesleges telefonokba és levelezgetésekbe bonyolódjak. Ha valakit éppen elsodort az élet, de közben úgy érzem, erős viszonyom van hozzá, akkor se, mert tudom, ha visszasodorja, ugyanott tudjuk folytatni. Most is olyan, mintha hirtelen ugyanott folytatnánk, ahol abbahagytuk" - mondta el Hernádi Judit. (A teljes interjút ide kattintva olvashatja!)

A színlap szerint Herman és Christine barátok, több mint harminc éve. Amíg házastársaik éltek, állandóan összejártak négyesben. Mára mindketten egyedül maradtak, mégis alig találkoznak. Christine megunta a magányt, és végre úgy döntött, elköltözik New Yorkból és új életet kezd. Összecsomagolt, költöztetőket hívott, és már minden készen áll az új élet kezdésére, amikor betoppan a kissé morcos jó barát, Herman.


Hitted volna? - Belvárosi Színház, 2013. október 3.

Írta: Richard Baer
Fordította: Zöldi Gergely
Rendezte: Verebes István

Szereplők:
Christine: Hernádi Judit
Herman - Kern András
Ralph - Ficzere Béla
Chuck - Jeges Krisztián

Díszlet: Mira János
Jelmez: Tordai Hajni
Plakát: Csáfordi László
Rendezőasszisztens: Kis-Kádi Judit
Producer: Orlai Tibor