József, Bánk

Átadták az idei Holdbeli csónakos-díjakat

2013.10.28. 12:30

Programkereső

Az elismerést Bajomi Nagy György, a szombathelyi Weöres Sándor Színház színésze és Kiss Zoltán, a színház világosítója kapta, amelyet a teátrum hatodik születésnapja alkalmából rendezett gálán adtak át október 27-én.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház támogatói szenátusa által három évvel ezelőtt alapított Holdbeli csónakos-díjat évente egy színész és egy technikai dolgozó veheti át, a társulat színészeinek szavazatai alapján. A születésnapi gálaműsor közönségét azok a művészetpártoló mecénások alkották, akik székvásárlással támogatták a színházat, amit az intézmény azzal hálál meg, hogy egy réztáblán feltünteti a szék gazdájának nevét.

A Holdbeli csónakos-díj 2013. évi díjazottjai
A Holdbeli csónakos-díj 2013. évi díjazottjai

A műsorban a Weöres Sándor Színház művészei léptek fel, dalokkal, versekkel, vidám történetekkel szórakoztatva a közönséget. Az esemény kapcsolódott Weöres Sándor születésének centenáriumához is, Balogh János például a költő A szegény kis üdülőgondnok panaszai című művéből adott elő, Kelemen Zoltán pedig Weöresnek A részeg ördög című versét mondta el.

Idén először adták át az ünnepi gálán az Opel Szentgotthárd Kft. által alapított különdíjakat, amelyeket a közönség internetes szavazatai alapján Balogh János színművész, a színház dolgozóinak szavazatai alapján pedig ugyancsak Kiss Zoltán vehette át.


A szombathelyi Weöres Sándor Színház névadója születésének 100. évfordulója alkalmából elindultak a Weöres100 Színházjáratok. A részletekről tartalmi partnerünk, a Szinhaz.hu oldalán olvashatnak.