Beáta, Izolda, Lea

Egyszer fent, egyszer lent

2014.02.03. 10:00

Programkereső

2008-ban mutatta be a Pinceszínház az azóta is nagy érdeklődésnek örvendő Libikóka című produkcióját. Játsszon a Fidelióval, és legyen ott február 18-án az előadáson és az azt követő közönségtalálkozón!

A kanadai szerző, William Gibson kétszereplős darabja a szerelem örök dilemmáit állítja a középpontba, a romantikus komédiáknál megszokott nézőpontnál kivételesen realistább módon.  Egy férfi és egy nő egymásra találásának számtalan boldog vagy gyötrelmes fordulata lehet. Egy dolog azonban közös minden szerelemben - és nincs ez másképp Jerry és Gittel történetében sem -; a párkapcsolat valójában az érzelmek mérleghintája, férfi és nő folyamatos törekvése a közös élet megteremtésére.

Dobó Kata és Szervét Tibor
Dobó Kata és Szervét Tibor

Az ellenállhatatlanul humoros és szívmelengető előadást Verebes István rendezte. Alkotótársai voltak Faragó Zsuzsa dramaturg, Gittel szerepében Dobó Kata, Jerry szerepében pedig Szervét Tibor.

A Fidelio Színházi Est keretében február 18-án, a Libikóka előadást követően - körülbelül 21 órától - közönségtalálkozón lesz alkalmuk találkozni az alkotókkal. A beszélgetésen részt vesz Verebes István rendező, valamint az előadás két szereplője Dobó Kata és Szervét Tibor is. A moderátor Várhegyi András lesz.

Dobó Kata és Szervét Tibor a Libikóka c. előadásban
Dobó Kata és Szervét Tibor a Libikóka c. előadásban

Amennyiben 2014. február 14-én 16 óráig helyesen válaszol alábbi kérdésünkre, lehetősége lesz partnerével együtt részt venni a Libikóka február 18-i előadásán a Pinceszínházban.

Kérdésünk: Dobó Katát a "francia évadban" egy új bemutatóban is láthatjuk. Melyik ez az előadás?