Eszter, Eliza

Premier: Te csak pipálj, Ladányi!

2014.02.10. 15:00

Programkereső

A Karinthy Színház legújabb bemutatója Bálint-napra, február 14-re esik. Csathó Kálmán ritkán játszott - Deres Péter által színpadra írt - műve Kőváry Katalin rendezésében kel életre.

A darab ismertetőjéből:

Boldogan él a Ladányi-família valahol a nagy magyar Alföldön. A családfő nemigen zavartatja magát, legfeljebb az okoz neki problémát, hogy mi legyen ebédre, és hogy merre lehet a pipája. Felesége híresen nagy háztartást visz, mert állandóan váltják egymást a vendégek a birtokon, sőt, nevelt unokájuk, Katica kiházasításának a terhe is az ő vállát nyomja. A napok általában ebédtől vacsoráig, vacsorától ebédig tartanak; egészen addig, amíg váratlan sürgöny érkezik Ladányiné testvérétől. Hamar vége szakad az idillnek, sőt kiderül, hogy a birtok ügyei sem éppen úgy alakulnak, ahogy azt a család tudta. Ettől kezdve a Ladányi-família élete merő tébollyá válik...

Mikó István
Mikó István

Az úri panzió történetét elmesélő előadás egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató. Kőváry Katalin rendezésében mások mellett színpadra lép Mikó István, Zsurzs Kati, Martin Márta, Széles Tamás, Klem Viktor és Voith Ági is.