Irén, Írisz

Rapid randi, avagy milyen báb lennél?

2014.03.20. 14:00

Programkereső

Játssz a Fidelio és a Budapest Bábszínház közös rapid játékán, és próbáld ki te is, hogy milyen bábszínész lenne belőled.

A bábszínház gyerekszínház. Bábozni bárki tud. Vagy mégsem? Tudsz-e egy pohárból elefántot csinálni, azaz van-e elég fantáziád a tárgyanimációhoz? Könnyedén alá tudsz-e menni másoknak, azaz van-e benned együttműködési készség a bunrakuhoz? Akarsz-e, mersz-e igazán felismerhetetlen lenni, azaz mennyire vagy hajlandó teljesen eltűnni egy maszkban vagy egy óriásbábban?

Rapid randi a Budapest Bábszínházban
Rapid randi a Budapest Bábszínházban

Kecsesen lógsz-e a zsinóron, azaz van-e türelmed a finom mozgásokhoz egy marionettel? Jól tartod magad ballal-jobbal, azaz képes vagy-e kitartóan és koordináltan mozgatni egy pálcás bábot? Milyen gyorsan tudod felhúzni magad, azaz van-e megfelelő ritmusérzéked a kesztyűs bábhoz?

A rapdi randi szabályai két ponton lesznek eltérőek a Budapest Bábszínházban: közös kéztornával kezdődik a találkozó, majd a résztvevők 4-5 fős csoportokban, 2-2 bábos segítségével, megadott ideig ismerkednek az egyes bábtechnikákkal és a bábokkal, majd a szabályoknak megfelelően váltanak helyszínt.

Kérdésünk: Hány ember mozgatja a klasszikus bunrakut?

A helyesen válaszolók közül ketten vehetnek részt partnerükkel a Budapest Bábszínházban március 21-én 7 órakor kezdődő Rapid randin.