Ervin

Fiatalok színháza

2014.05.05. 17:30

Programkereső

Június 7-11. között rendezi meg első színházi fesztiválját saját előadásokból a 011 Alkotócsoport, amellyel a fiatal színházi generációra kívánják ráirányítani a szélesebb figyelmet.

Új típusú közönségünk mindig is része volt az alkotófolyamatnak. Szeretnénk egy olyan hetet, amikor együtt lehetünk és egymásból inspirálódhatunk azokkal, akiknek velünk együtt magasan van a vizuális és történetbefogadó ingerküszöbe és nyitottak az új narratívákra - fogalmazott Radnai Márk, művészeti vezető.

Radnai Márk
Radnai Márk

A 011 Fesztivál programfelelőse hozzátette: a húszas-harmincas generációnak készítünk előadásokat. Nem a hazai közegben megszokott ideológiai alapú színházat csinálunk, hanem igyekszünk zsigerileg ható, erősen vizuális, komplex színházélményt adni. Szeretnénk, hogy a fesztivál minél szélesebb körben ösztönözze kipróbálásra azokat, akik eddig ódzkodtak a színháztól, de például egy jó mozifilmre bármikor vevők - mondta Radnai Márk.

A fesztiválra ugyanaz lesz jellemző, mint a bemutatott színpadi munkáinkra: igényes, de nem elitista - folytatta a művészeti vezető, hozzátéve: A popkultúrába ágyazott, de úgy, hogy közben nem a kisebb ellenállás felé halad. Magyar színházban szokatlan, a való életre, a fiatalok problémáira relevánsan reagáló és érzékszerveket megmozgató élményekkel szolgálunk - fogalmazott.

A fesztivál három budapesti helyszínen, a Bárka Színházban, az Átrium Film-Színházban és a Thália Színházban zajlik. 26 színész és 11 alkotó 4 műfajban létrehozott munkái mutatkoznak be a szélesebb közönségnek, egy héttel a hagyományos színházi évadzárás után.

Klem Viktor - Meanwhile in Kansas - Bárka, 011-es Alkotócsoport
Klem Viktor - Meanwhile in Kansas - Bárka, 011-es Alkotócsoport

A programban lesz többek között Magyarországra adaptált Tarantino "best of" (Kutyaszorítóbban), architekturális térvetítéssel megspékelt budapesti drogtrip, az Óz a nagy varázsló szereplőivel (Meanwhile in Kansas), akkor és ott, élőben készülő taxis film (Droszt), és egy új bemutató, Vinnai András párkapcsolati science fiction-je (Garzonpánik) Szabó Győző, Pálos Hanna és Klem Viktor szereplésével. A szervezők ezen kívül közönségtalálkozóval, koncerttel (Tasnádi Bence zenekara az Ed Is On), nyitó-, záró- és gengszterbulival, valamint meglepetésekkel készülnek.

A fesztivál bevételéből a 011 Alkotócsoport 2014-2015-ben más fiatal társulatok projektjeit kívánja támogatni.