Márk

Szeptemberben ismét Színházak éjszakája

2014.05.09. 09:30

Programkereső

A szokásos tavaszi időpont helyett idén szeptember 20-án, a budapesti színházi évad nyitányaként rendezik meg az eseményt, a korábbinál több színház részvételével.

Mint Komáromi György, a Radnóti Színház gazdasági igazgatója, a programot előkészítő csapat vezetője elmondta, a Színházak éjszakáján idén várhatóan 25-30 színház vesz részt, és így az eddigieknél nagyobb szabású rendezvényt terveznek. A programsorozat előkészítése már megkezdődött, de a részleteket még egyeztetik a színházak vezetőivel - tette hozzá.

Színházak Éjszakája ( József Attila Színház, fotó:Frauenhoffer György)
Színházak Éjszakája ( József Attila Színház, fotó:Frauenhoffer György)

Fővárosi színházigazgatók 2012 tavaszán határozták el, hogy létrehoznak egy különleges színházi eseményt: a Színházak éjszakáját. Az ötletgazdák legfontosabb törekvése az volt, hogy szélesre tárják a színházak kapuit a színházba csak ritkán vagy egyáltalán nem járó közönség előtt is, és a csak erre az estére jellemző, rendhagyó előadásokon keresztül kínáljanak kikapcsolódási lehetőséget számukra.

Tavalyelőtt 15 játszóhelyen 11 ezer néző előtt zajlottak az előadások, tavaly pedig már 14 ezren voltak kíváncsiak a programokra. A Színházak éjszakájára minden színház egyedi produkciókkal készül. A cél az, hogy a közönség egy egészen új szemszögből is láthassa a színházakat, betekinthessen a kulisszák mögé, más, eddig nem ismert oldalukról ismerhesse meg a színművészeket és a színház munkatársait.

A tavalyi eseményről ide kattintva olvashatják a Fidelio beszámolóját.