József, Bánk

TITÁNium - megvalósult produkciók

2014.05.11. 12:10

Programkereső

A FÜGE Produkció május 24. és 30. között rendezi meg a TITÁNium Színházi Szemlét, amelyen tavalyi tehetségkutató pályázatuk díjazott munkáit mutatják be. Az előadások a Jurányi Inkubátorházban, az Átrium Film-Színházban, a Trafóban és a MU Színházban láthatók.

A második alkalommal megszervezett szemle versenyprogramjában öt előadás szerepel, emellett két ajánlott darabot tűznek műsorra. A rendezvény végén kihirdetik, hogy melyik produkció kapja az év TITÁN-díját, amelyről négytagú zsűri dönt - olvasható a FÜGE Produkció közleményében.

A szemle versenyprogramjában május 24-én látható a Jurányi Inkubátorházban a Bartha Lóránd rendezte Száraz című előadás, amelyben három országból érkező színészek játszanak. A k2 Színház Mielőtt az éj leszáll! című produkciója Benkó Bence és Fábián Péter rendezésében 28-án látható, szintén a Jurányiban. Bodzsár Márk W. úr üzen című darabját a szerző rendezésében május 29-én játsszák az Átrium Film-Színházban. A film noirok világát idéző előadás Börcsök Enikő, Ötvös András, Rába Roland, Stork Natasa, Szabó Emília és Szabó Kimmel Tamás szereplésével látható.

Lenz
Lenz

A Trafó - Kortárs Művészetek Házában adják elő május 29-én és 30-án a Felülről az ibolyát című produkciót, Boross Martin rendezését. A 011 Alkotócsoport Radnai Márk rendezte Droszt című darabja szintén május 30-án látható az Átriumban, angol felirattal. A szemle ajánlott programjában szerepel a Trojka Színházi Társulás Lenz című előadása, Soós Attila rendezése, amelyet május 28-án láthat a közönség a Jurányi Inkubátorházban. (Erről szóló kritikánkat itt olvashatja.) A Barbelo, avagy kutyákról és gyerekekről című produkciót május 30-án játsszák a Mu Színházban. Az előadásban Fekete Györgyi, Gőz István, Kardos Róbert, Spolarics Andrea, Stork Natasa, Szegezdi Róbert, Szolár Tibor és Tánczos Adrienne szerepel, a darabot Erdeős Anna állította színpadra.

A FÜGE Produkció 35 év alatti alkotók részére kiírt újabb, második felhívására még vasárnap éjfélig várják a pályázatokat, az eredményhirdetést június 2-án tartják a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban. A beérkezett pályázatok közül öt produkció valósulhat meg anyagi és menedzsmenti támogatással a jövő évadban különböző budapesti játszóhelyeken.