Emőke

Fidelio Színházi Est: Átriumklorid

2014.05.15. 16:00

Programkereső

Egy este, két színész, tíz szerep. Parti Nagy Lajos virtuóz szövegét Bíró Kriszta és Hevér Gábor adja elő az Átrium Film-Színházban, melyet május 25-én különleges kulisszajárás követ. JÁTÉK

Az öt etűdből álló darab színészközpontú, és kifejezetten a két főszereplőre íródott. A jelenetek bár külön egységek, mégis párbeszédben állnak egymással. Fiatal és naiv szerelmesek, negyvenes szeretők, fásult és feszült házasok, a világ elől bezárkózó testvérpár és középkorú, megveszekedett álmodozók. Mind külön életkor, élethelyzet, problémakör és társadalmi státusz megtestesítői - öt különböző helyszínen.

Bíró Kriszta, Hevér Gábor - Átriumklorid
Bíró Kriszta, Hevér Gábor - Átriumklorid

Az előadást rendező Néder Panni elmondta: "alapvető érzelmi viszonyrendszerek sűrűjét ragadjuk meg, a robbanóponthoz közeli pillanatban. Úgy érzem, hogy az etűdökben megjelenő, hétköznapinak tűnő szituációk mindegyikén tudunk csavarni egyet. Hiába ismerős egy-egy férfi-nő helyzet akár a saját életünkből is, talán sikerül a jelenetekbe olyan adag abszurditást belecsempésznünk, ami által elemeltté válnak." (A teljes interjú ide kattintva olvasható.)

Az előadás után a közönség különleges kulisszajáráson vehet részt az Átriumban. Milyen egy gyorsöltözés? Miként és hogyan sminkelnek a színpadon? Az alkotók színpadi titkokba avatnak be.

Amennyiben 2014. május 22-én 16 óráig helyesen válaszol az alábbi kérdésre, esélye lehet partnerével együtt venni részt az Átriumklorid május 25-én 15 órakor kezdődő előadásán, és az azt követő kulisszajáráson.

Kérdésünk: Az Átriumban futó alábbi előadások közül melyikben találkozhatunk ugyancsak Hevér Gáborral?