Csilla, Noémi

Szeptemberben újra vidéki színházak a Thália színpadán

2014.06.04. 15:00

Programkereső

A Thália Színház 2014. szeptember 6-13. között ismét megrendezi a Vidéki Színházak Fesztiválját. A rendezvény ideje alatt nyolc nagyszínpadi és három stúdió előadást láthat a közönség, melyeket több kategóriában öttagú zsűri fog értékelni. A színházi produkciók mellett változatos kísérőprogramok színesítik a fesztivált.

A fesztivál nyitó-, nagyszínpadi előadása szeptember 6-án, a Székesfehérvári Vörösmarty Színház Pillangó című előadása lesz Horváth Csaba rendezésében, melyet Móricz Zsigmond regényéből Gyökössy Zsolt írt színpadra. Az Arizona Stúdióban - ugyanezen a napon - a Kecskeméti Katona József Színház Hosszú út az éjszakába című előadását tekinthetik meg a nézők, Eugene O'Neill tollából, Zsótér Sándor rendezésében.

Porogi Ádám, Trokán Nóra - Hosszú út az éjszakába
Porogi Ádám, Trokán Nóra - Hosszú út az éjszakába

A folytatásban, szeptember 7-én a Kaposvári Csiky Gergely Színház előadása, a sikeres amerikai film, A király beszéde színpadi adaptációja lesz látható, melyet Funtek Frigyes állított színpadra. Ezt a darabot szeptember 8-án, de Laclos XVIII. századi klasszikus regényéből írt színdarab a Veszedelmes viszonyok színpadi változata követi, a Veszprémi Színház előadásában. A Guelmino Sándor rendezte szerelmi bonyodalom főszereplői Oberfrank Pál és Csarnóy Zsuzsa. Szintén nyolcadikán az Új Stúdióban a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház Május! című előadásával mutatkozik be - Szép Ernő két egyfelvonásosából, Szikszai Rémusz rendezésében, az Arizonában pedig a Szolnoki Szigligeti Színház Kiss József A boldog című darabját tekintheti meg a közönség.

A nagyszínpadi előadások sora szeptember 9-én a tatabányai Jászai Mari Színház - Népház produkciójával, Móricz Zsigmond Rokonok című művével folytatódik, rendezője Hargitai Iván, majd ezt követi Szabó Magda népszerű darabja, az ízig-vérig debreceni gyökerű Régimódi történet, Csíkos Sándor rendezésében, Kubik Annával a főszerepben, a Csokonai Nemzeti Színház előadásában.

Hüse Csaba - A király beszéde
Hüse Csaba - A király beszéde

Szeptember 11-én a Soproni Petőfi Színház Molnár Ferenc Üvegcipőjét mutatja be a nagyszínpadon, rendezője Pataki András, majd 12-én a sorban a Miskolci Nemzeti Színház Bródy Sándor: A tanítónő című előadása következik - rendező Rusznyák Gábor. A fesztivált szeptember 13-án a Pécsi Nemzeti Színház Georges Feydeau Bolha a fülbe című előadása zárja, Méhes László rendezésében.

A rendezvény ideje alatt fotókiállítással és szabadtéri programokkal is várják az érdeklődőket, június közepétől pedig a Thália Színház jegypénztárában és közönségszolgálatán megvásárolhatók a kedvező árú fesztiváljegyek és bérletek - két hónapon keresztül további kedvezményekkel.