Eszter, Eliza

Évadzáró a Centrál Színházban

2014.06.11. 13:11

Programkereső

Öt bemutatót tart a jövő szezonban a Centrál Színház, amely június 10-én tartotta záró társulati ülését: Puskás Tamás igazgató összegezte az elmúlt időszakot, díjakat adott át és ismertette a következő évad bemutatóit.

A Centrál Színház erős és sikeres évadot tudhat maga mögött - írja közleményében a Centrál Színház. A nézőszám már tavaly meghaladta a száz ezret, az idén pedig ennél tíz ezerrel többen váltottak jegyet a Centrál Színházba. Az idei évadban a nagyszínpadon százkilencvennyolc előadást tartottak, tizennyolccal többet, mint az előző évadban. Az évadzárón először adták át az idén alapított Plomba-díjat a társulat legjobb színészének. A díjat Péter Vladimir készítette és a társulat titkos szavazással Ágoston Katalinnak ítélte oda.

Ágoston Katalin
Ágoston Katalin

A közönségdíj szavazása a Facebook-on és a színházban zajlott, e-mailben és a jegyre felírt névvel lehetett szavazni; a díjat Kovács Krisztián és Botos Éva kapta. A Centrál Színház két nagyszínpadi és három kisszínpadi bemutatót tart a 2014/2015-es évadban. Az első bemutató szeptemberben lesz: felújítják Eisemann-Zágon-Somogyi Fekete Péter című zenés játékát, a darabot - több új szereplővel - Puskás Tamás rendezésében láthatja a közönség a nagyszínpadon. A Kisszínpadon októberben a Nézőművészeti Kft.-nek lesz bemutatója, A halak nem halnak bele a szabad merülésbe címmel, Göttinger Pál rendezésében.

Centrál Színház nagyszínpad
Centrál Színház nagyszínpad

Novemberben zenés ősbemutatót tartanak, szintén a Kisszínpadon: a Centrál Színházhoz eddig is kötődő Kiss Márton művét Broadway felett az ég címmel tűzik műsorra.A másik novemberi bemutató a nagyszínpadon David Lindsay-Abaire Jó emberek című színdarabja Puskás Tamás rendezésében, Básti Juli és Szervét Tibor főszereplésével. A Kisszínpadon 2015. január 17-én, Martin McDonagh Leenane szépe című színdarabjának premierje lesz, a rendező Grigor Attila, a főszerepeket Pogány Judit és Pokorny Lia játssza. Az idei bemutatók mind műsoron maradnak a következő évadban is. A társulattól az idén nem távozik senki, két új tag érkezett: Szabó Éva és Rada Bálint, aki a színművészeti egyetem végzőseként szerződött a színházhoz.