Aladár, Álmos

Színház a börtönben

2014.07.02. 11:00

Programkereső

Július 4-én két alkalommal láthatják a tököli fiatalkorúak börtönének lakói a Csodálatos Lajos élete című darabot az UtcaSzak társulat előadásban.

Az Utcaszak társulata évek óta foglalkozik hátrányos helyzetű térségekben élő, szociálisan hátrányos helyzetben lévő fiatalok színházi nevelésével, segítésével. Ennek a programnak egyik fontos eleme, hogy börtönben élő fiatalok számára előadásokat, foglalkozásokat tartanak - olvasható a társulat tájékozatójában.

Színház a börtönben
Színház a börtönben

A darab főszereplője az addiktív személyek archetípusát jeleníti meg. Kapcsolatai felületesek, az alkoholhoz, a munkához és a családhoz kötődő problémái nyilvánvalóak. Ő az, akit kigúnyolnak, megvetnek, sajnálnak, de soha nem fordulnak felé megértéssel. Az előadás nézői résztvevői lesznek a darabban megjelenő konfliktusoknak. A produkció célja, hogy segítse a fiatalkorú elítélteket abban, hogy szembesüljenek önbecsapásaikkal, önromboló életszemléletükkel és próbálják meg elfogadni magukat.

Az előadás után Simó Krisztián színész, drámatanár és Bernát "Atom" Tamás zenész beszélget a darabban is megjelenő problémákról. A darabot Lipka Péter színész, táncterapeuta; Simon Balázs rendező, színész, valamint Stefano Perocco di Meduna tervező viszi színre.