Klaudia

Kié lesz Törőcsik Mari gyűrűje?

2014.09.18. 16:45

Programkereső

Színészek, rendezők és írók relikviáit bocsátja árverezésre az Átrium Film-Színház szeptember 20-án, a Színházak Éjszakáján. A Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke vezetésével zajló aukción szerepel Törőcsik Mari gyűrűje, Hevér Gábor napszemüvege és Börcsök Enikő saját hímzésű párnája is.

A harmadik évadát kezdő Átrium minimális állami támogatás mellett önfenntartó kulturális intézmény, ahol jelen van a színház, a zene, a film- és képzőművészet, valamint a tánc. Hűséges közönsége, majd tízezer fős baráti köre és jegyvásárlói miatt is elköteleződött a minőségnek és az igényes kultúrának.

Centrál Színház  -  Törőcsik Mari gyűrűje
Centrál Színház - Törőcsik Mari gyűrűje

A Színházak Éjszakáján nagyszabású aukciót szerveznek, amelynek bevételét egy új, az idei évadban létrehozott független színházi előadásra és fiatal művészek támogatására fordítják. A tárgyak között szerepel Alföldi Róbert dedikált színházi maszkja, amit a Rómeó és Júlia előadásában viselt; Börcsök Enikő saját kezűleg hímzett párnája; Hevér Gábor napszemüvege, Parti Nagy Lajos dedikált könyve; Bánfalvi Eszter bekeretezett fotója Hollósi Frigyessel és a Centrál Színház felajánlása, Törőcsik Mari gyűrűje, amit az Egy nyári éj mosolya című darabban viselt.

Az első tárgyat személyesen Gergye Krisztián hozza létre - a szemünk láttára.

Időpont: szeptember 20. 21 óra

Néhány árverésre kínált tárgy:

Alföldi Róbert, rendező -  színházi maszk
Alföldi Róbert, rendező - színházi maszk
Börcsök Enikő  -  saját készítésű, hímzett párna
Börcsök Enikő - saját készítésű, hímzett párna
Hevér Gábor  -  napszemüveg
Hevér Gábor - napszemüveg
Budai Éva  -  Gobbi Hilda köszönő levél
Budai Éva - Gobbi Hilda köszönő levél
Mészáros Piroska - piros lakk kabát
Mészáros Piroska - piros lakk kabát