Sándor, Ede

Less be a Maladype kulisszái mögé!

2014.10.21. 10:29

Programkereső

A 2009-ben nagy sikerrel bemutatott és az idén 100. előadását ünneplő Übü király rendhagyó próbafolyamatához hasonlóan a Maladype ismét nyílt próbákat hirdet.

Várják azokat, akik érdeklődnek egy műhelymunka olyan intim részletei iránt, amelyek rendszerint rejtve maradnak a közönség előtt. A közel két hónapos próbaidőszak alatt a nézők lehetőséget kapnak arra, hogy a színészek és a rendező közös alkotómunkáját az olvasópróbától a bemutatóig, alkalmanként vagy rendszeresen, személyesen kövessék nyomon.

Nyílt próba a Maladypénél
Nyílt próba a Maladypénél

A résztvevők ezúttal a Raymond Queneau Stílusgyakorlatok című művéből készülő előadás létrehozásában vehetnek részt, melynek tervezett bemutatója december 14., helyszíne a Maladype Bázis. Az egyetlen történetet feldolgozó queneau-i mű kilencvenkilenc variációját Balázs Zoltán rendezése „kockákra vágva", különböző filmrendezők stílusában valósítja meg az előadásban játszó négy színész - Lendváczky Zoltán, Orosz Ákos, Szilágyi Ágota és Tankó Erika - közreműködésével.

Az este 6-tól 10-ig tartó alkalmak során a nézők megismerhetik és kipróbálhatják a Maladypére jellemző sajátos színházi megoldásokat és gyakorlatokat, a társulat műhelymunkájába aktív résztvevőként is bekapcsolódhatnak.

Nyílt próba a Maladypénél
Nyílt próba a Maladypénél

Várják mindazok jelentkezését, akik a decemberig tartó próbaidőszakot szívesen töltenék a Maladype csapatával! Az első alkalom október 21-én este 6 órakor kezdődik. A nyílt próbákra a maladype@maladype.hu e-mail címen lehet jelentkezni. A részvétel ingyenes.