Emőke

Újdonságok a Maladype Bázison

2014.10.30. 11:00

Programkereső

A korábbi évadokhoz hasonlóan a repertoáron lévő előadások mellett idén új programsorozatokkal jelentkezik a Maladype Színház. Emellett a jelenleg is tartó plakátkampányhoz kapcsolódóan játékra invitálják nézőiket.

November 2-án 15 órakor indul a Numera című beszélgetéssorozat, amelyben a társulat tagjai meghívott vendégekkel járják körül a számok sajátos világrendező szerepét. A beszélgetések célja elsősorban nem a tudományos igényű, teljes körű áttekintés, sokkal inkább egyfajta nyomozás, kötetlen kalandozás a numerikus jelek világában - áll a színház közleményében. A szervezők olyan fogalmakra és területekre összpontosítanak, melyekben a számok az alkotás folyamatával fonódnak össze. A havi rendszerességgel jelentkező programnak mindig más számjegy lesz az origója.

Törőcsik Mari - Maladype
Törőcsik Mari - Maladype

A november 2-ai nyitóalkalom fókuszában a nulla áll. Ez a kezdethez, véghez, végtelenhez, teljességhez, újjászületéshez, újrakezdéshez kötődő fogalmainkat magába sűrítő számjegy gazdag kiindulási pontként szolgál a meghívott vendégek - Monspart Sarolta, a Futás Nagyasszonya, tájfutó világbajnok, Sáry László, zeneszerző, zenepedagógus, Surányi László, matematikus, filozófus, művészet- és irodalomesztéta valamit Tankó Erika, a Maladype Színház színésznője - nézőkkel közösen történő beszélgetéséhez.

A Kamarakoncertek - muzsikus közelben koncertsorozat az Európa-szerte kialakult udvari zenélés, zenei szalonok és klubok hagyományához csatlakozva a klasszikus és kortárs zeneszerzők iránt nyitott nézőknek kínál kikapcsolódást. A havonta jelentkező zenés esteken a Maladype egyik kulcsfogalmát jelentő "emberszínész" az "emberzenész" fogalmával egészül ki: a Bázis intim teréhez alkalmazkodó koncertek a hallgatóságot a zeneművek és zeneművészek munkájának műhelytitkaiba avatják be.

A hagyományosan megszokott formáktól eltérően az érdeklődők testközelben találkozhatnak és kötetlenül beszélgethetnek a meghívott alkotókkal zenéről, harmóniáról, hatásokról, a létrehozás folyamatairól és lehetőségeiről, az alkotótársak kölcsönös felelősségéről, szöveg és zene kapcsolatának. A következő kamarakoncertre november 16-án 19 órakor kerül sor Az idő megjelenítése a zenében címmel. Előadók: Jónás Krisztina (ének), Vályi Csilla (gordonka) és Hegedüs Gönczy Katalin (zongora).

Kiss Tibi - Maladype
Kiss Tibi - Maladype

Idén októberben "Én is a Maladypét nézem"címmel plakátkampányt indított a színház, melyben olyan, a Maladype szellemi pártolói köréhez tartozó értékemberek vállalták a megjelenést, mint Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze, Kepes András író, médiaszemélyiség, Csepeli György szociálpszichológus, Pásztor Anna, az Anna & the Barbies alapító-énekesnője, Kiss Tibi zenész, a Quimby frontembere, Klein Dávid hegymászó és Huszárik Kata színésznő.

A brand kampányhoz kapcsolódva a társulat közös játékra hívja nézőit:

Ha Te is a Maladypét nézed,
Ha tervezed, hogy Te is a Maladypét fogod nézni,
Ha ismerősen cseng, de még nem tudod, mi az a Maladype,
Ha szeretnéd tudni, mások mit tartanak izgalmasnak a Maladypében,
akkor csatlakozz és játssz velünk!

Mit kell ehhez tenned?

1. "Én is a Maladypét nézem" címmel tölts fel egy képet az üzenőfaladra Facebookon és taggeld be rajta a Maladype Színházat!

Ezen szerepelhet bármi, ami összeköt Téged és a Maladypét: egy közös fotó a társulattal, egy színházjegy, egy előadásunkhoz köthető kellék, a kedvenc maladypés előadásfotód; vagy ha nem jártál még nálunk, gyere el és készíts egy képet előadás után magadról a színészekkel a Bázis tereiben, de akár a városban található plakátjainkkal is megörökítheted magad. Légy kreatív!

2. Írd oda a képhez a neved és hogy mivel foglalkozol!

Ezen felül írhatsz bármit az általad feltöltött képről, az első maladypés élményedről, a számodra legemlékezetesebb darabról, idézhetsz egy részletet a kedvenc előadásodból, a színészeinkkel készült interjúkból; vagy ha nem ismersz még minket, írd le, honnan és mit hallottál rólunk!

A beküldők között a november 25-i Platonov előadásunk után kisorsolunk:
- 7 db, bármelyik előadásunkra szabadon felhasználható páros belépőt,
- 3 db, a társulat által dedikált Maladype 10 év/years címmel megjelent könyvészeti különlegességet, mely a Maladype Színház tízéves fejlődéstörténetét mutatja be.

Terveink szerint a játékban résztvevőket az "Én is a Maladypét nézem" közösség tagjaiként a Deák téren kihelyezésre kerülő 1 db óriásplakáton örökítjük meg.

Beküldési határidő: november 15.