Alfréd

Junior Prima Díj – 2012

2014.11.10. 13:25

Programkereső

2012-ben tíz fiatal művész - hat színész, valamint egy-egy dramaturg, balett-táncos, operatőr és jelmeztervező - vehette át a Junior Prima Díjakat magyar színház- és filmművészet kategóriában.

A Prima Primissma Alapítvány és a kategória társalapítója, az FHB Bank díját 2012-ben Fekete Ádám dramaturg, Kerényi Miklós Máté színész-énekes, Orosz Ákos színész, Pap Adrienn balett-táncos, Rév Marcell operator, Radnay Csilla színésznő, Trokán Anna színésznő, Szabó Kimmel Tamás színész, Telekes Péter színész és Szlávik Juli díszlettervező vehette át.

Fekete Ádám
Fekete Ádám

Fekete Ádám: A Színház- és Filmművészeti Egyetem szakán Forgách András és Radnai Annamária osztályában végzett dramaturgként, de színészként is rendszeresen fellép független előadásokban. Dramaturgként, valamint szerzőként közreműködött többek között a TÁP Színház, a Forte Társulat és a Budapest Bábszínház előadásaiban, a 2014/15-ös évadban pedig az ő fordításában mutatja be a Vígszínház Shakespeare Julius Ceasarját.

Kerényi Miklós Máté
Kerényi Miklós Máté

Kerényi Miklós Máté: Kerényi Miklós Gábor rendező, a Budapesti Operettszínház volt igazgatójának fia. 2005-ben a Színház és Filmművészeti Egyetem musical tanszakán végzett, ahol többek között Dolhai Attila és Nagy Sándor osztálytársa volt. 2008-ban ő kapta a fiatal tehetségeknek járó Marsallbot-díjat, 2010-ben a pályakezdőknek adható Soós Imre díjat, illetve szintén ebben az évben IX. Lehár Ferenc Nemzetközi Operett Énekversenyen II. helyezést ért el szubrett-buffó kategóriában, 2011-ben pedig az I. Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny karakterénekes kategóriájának győztese lett. Pályája elején a Budapesti Operettszínház előadásaiban főként táncos-komikus szerepekben tűnt fel, jelenleg az intézmény egyik vezető színész-énekese.

Orosz Ákos
Orosz Ákos

Orosz Ákos: 2008-ban Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályában végzett színészként. A Balázs Zoltán vezette Maladype Társulat állandó színésze, ahol olyan, többszörösen elismert produkciókban tűnt fel, mint a Leonce és Léna, a Platonov vagy az Übü király. Színházi szerepei mellett több ízben szerepelt hazai filmekben is, így például a Made In Hungáriában, legutóbb pedig Bodzsár Márk Isteni műszakjában láthatta a közönség. 2014 decemberében a Pesti Színházban debütál Goldoni Két úr szolgája című darabjában.

Pap Adrienn
Pap Adrienn

Pap Adrienn: Tanulmányait 1995-ben kezdte a Magyar Táncművészeti Főiskolán, ahol többek között olyan mesterektől tanult, mint Szőnyi Nóra és Sebestény Katalin. Főiskolás évei alatt németországi, amerikai és franciaországi nyári kurzusokon vett részt, kiváló minősítésű diploma megszerzése után a Magyar Állami Operaházba szerződött kartáncosként, ám rövidesen kisebb szól feladatokat is kapott. Első szezonja végén a Magyar Nemzeti Balett társulata az évad legjobb kartáncosának választotta. 2007-ben címzetes magántáncosnőnek, 2010-ben magántáncosnőnek nevezték ki. A 2014-es év végéig az Erkel színház Balett-bravúrok című előadásában, illetve a Diótörőben lesz látható.

Rév Marcell
Rév Marcell

Rév Marcell: 2011-ben végzett a Színház és Filmművészeti Egyetem operatőr szakán. Nem sokkal később Szimler Bálint rendezővel életre hívták a nagysikerű Kodály Method audiovizuális projektet, valamint közös munkájuknak köszönhető a Cannes-i Filmfesztivált is megjárt Itt vagyok című kisfilm is. A kezdeti rövidfilmes sikerek után 2012-ben átvehette a Prima Primissima Junior díjat, a közelmúltban pedig olyan filmek képi világáért volt felelős, mint a Viharsarok vagy a Fehér Isten. Jelenleg a Kodály Method folytatásán, a Balaton Methodon dolgozik.

Radnay Csilla - A velencei kalmár
Radnay Csilla - A velencei kalmár

Radnay Csilla: Miután 2007-ben elvégezte a Színház és Filmművészeti Egyetem zenés színházi szakát, egykori osztálytársaival közösen alapította meg a független színházi szcéna mai napig egyik legizgalmasabb társulatát, a HOPPartot. 2009-től kezdve tagja volt az Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színház társulatának, ahol többek között olyan szerepekben láthatta közönség, mint a Mohácsi-testvérek Egyszer élünk... című darabja. 2013-ban a Szegedi Szabadtéri Színpadon bemutatott István, a királyban Gizella szerepét játszotta el. Jelenleg a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja.  

Trokán Anna
Trokán Anna

Trokán Anna: A 2012-ben Junior Prima-díjat kapott Trokán Anna pályafutását a Budapesti Kamaraszínházban kezdte, ahol a Padlószőnyeg mellett a Szeget szeggel vagy a Mindenkit megnyúzunk című darabban is megfordult. 2011 óta a Veszprémi Petőfi Sándor színházban láthatja számos szerepben a közönség, többek közt a Chicago Velma Kellyjeként, vagy az első világháború 100. évfordulója alkalmából műsorra tűzött Levelek a lövészárokból című darabban. A fővárosi nézők a hamarosan a Nemzeti Színházban műsorra kerülő Isten ostorában nézhetik meg.

Szabó Kimmel Tamás - Textúra 2014
Szabó Kimmel Tamás - Textúra 2014

Szabó Kimmel Tamás: 2007-ben zenés színházi színészként végzett a Színház és Filmművészeti Egyetemen Ascher Tamás és Novák Eszter osztályában. Egy évvel diplomája megszerzése után szerződés kapott a Nemzeti Színháztól, ahol alig 28 évesen eljátszhatta Hamlet szerepét Alföldi Róbert rendezésében. Színházi szerepei mellett filmes szerepeket is rendszeresen kap, többek között a Made in Hungária főszereplője volt. A Nemzeti Színház igazgatóváltását követően szabadúszóként folytatta munkáját, Jordán Adél oldalán szerepelt az Orlai Produkciós Iroda Bagoly és Cica című előadásában, a 2014/15-ös évadban pedig vendégművészként a Radnóti Színház Karamazov testvérek című produkciójában lép majd színre.

Telekes Péter
Telekes Péter

Telekes Péter: Marton László és Forgács Péter színész osztályában végzett 2005-ben. Diplomája megszerzése után három évadon át játszott a Vígszínházban, majd a Bárka Színházhoz szerződött. 2011-ben visszatért immár az Eszenyi Enikő vezette Vígszínházba, ahol szerepelt a Jóembert keresünk című produkcióban, amely 2013-ban elnyerte a POSzT legjobb előadásának járó díját. Az előadás rendezője, Michal Dočekal legutóbb a Pesti Színházban vitte színre Bulgakov Mester és Margaritáját, amelyben Telekes Pétert Azazello szerepében láthatja a közönség.

Szlávik Juli
Szlávik Juli

Szlávik Juli: jelmeztervezőként egyaránt közreműködött nagysikerű színházi és filmes alkotásokban.  Munkáival rendszeresen visszatér a Katona József Színházba, illetve az Örkény István Színházba, legutóbb pedig Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmjében tűnt fel. Jelmezei legközelebb Mácsai Pál Übü király című rendezésében, illetve a Vígszínház Julius Ceasarjában láthatóak.