Gerzson

Junior Prima Díj - 2014

2014.11.14. 13:35

Programkereső

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is újabb fiatal tehetségek vehették át a Prima Primissma Alapítvány és az FHB Bank által a magyar színház- és filmművészet kategóriában adományozott rangos elismerést, a Junior Prima Díjat. A díjátadóra november 14-én került sor a Budapest Music Centerben.

Szükség van mintákra és értékekre, ez indokolta a Junior Prima Díj létrehozását. A Prima Primissima Alapítvány és az FHB Bank összefogásának köszönhetően a magyar színház-, film- és táncművészet juniorjai közül az elmúlt évek során félszáznál is többen kaphatták meg a díjjal járó bátorítást és támogatást pályájuk építéséhez.

Junior Prima Díj 2014
Junior Prima Díj 2014

A díjakat a zsűri tagjai, illetve Dr. Spéder Zoltán, az eseményt támogató FHB Jelzálogbank Nyrt. igazgatóságának elnöke adta át, aki rövid beszéddel is köszöntötte az ifjú tehetségeket. Az elismerést idén Béres Márta színművész, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház művésze, Lovas Rozi színművész, a Pesti Magyar Színház társulatának tagja, Mórocz Adrienn bábszínész, színész, táncos, a Budapest Bábszínház művésze, Orth Péter színművész, a Kecskeméti Katona József Színház társulatának tagja, Rétfalvi Tamás színművész, a Radnóti Színház művésze, Szatory Dávid színművész, a Nemzeti Színház művésze, Székely Szilveszter táncművész, Bozsik Yvette Társulatának tagja és Zomborácz Virág forgatókönyvíró, rendező vehette át.

A kitüntetés sorsáról minden évben a szakmát jól ismerő zsűri dönt, melynek tagjai 2014-ben Bálint András színész-rendező, a Radnóti Színház igazgatója, Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának és az FHB Bank igazgatóságának tagja, Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója, Káel Csaba rendező, a Művészetek Palotája vezérigazgatója, Molnár Piroska, a nemzet színésze és Orlai Tibor producer voltak.