Géza

Fidelio Színházi Est: Válasszunk párt!

2015.01.06. 11:00

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és legyen ott a HOPPart és a berlini Neuköllner Oper közös produkciójának január 16-i előadásán, amely után közönségtalálkozón kérdezheti az alkotókat!

"A politizáló tömeg ellen írtam"- mondta Ödön von Horváth drámájáról, amelynek alapja megtörtént eset: egy tömegverekedés a Szociáldemokrata és a Náci Párt között 1931-ben, a bajorországi Murnauban.

Jelenet a Válasszunk párt! című előadásból
Jelenet a Válasszunk párt! című előadásból

Josef vendéglője mindenki előtt nyitva áll - politikai hovatartozástól függetlenül. Nem ő tehet arról, hogy épp ide szervezik - melegváltásban - a Köztársaságiak és a Szélsőségesek aznapi mulatságukat. A Köztársaságiak bár tudomást szereznek az őket fenyegető veszélyről, ahelyett, hogy összefognának ellene, egymásnak esnek, így aztán, amikor megtörténik a katasztrófa, már nincs miért sajnálni őket. Mindeközben szól a zene, szerelmek szövődnek egyre-másra, házasságok mennek tönkre: egyszóval zajlik az élet.

Polgár Csaba rendezésében Hay Anna, Kiss Diána Magdolna, Takács Nóra Diána, Terhes Sándor, Friedenthal Zoltán, Molnár Gusztáv, Fekete Ádám, Kákonyi Árpád és Tóth Péter is látható lesz. A január 16-ai előadást követően közönségtalálkozót tartanak a Fidelio szervezésében. A beszélgetésen a közönség is felteheti kérdéseit az alkotóknak.


Amennyiben január 13-án 16 óráig helyesen válaszul alábbi kérdésünkre, lehetősége lesz partnerével részt venni a Válasszunk párt! január 16-án 20 órakor kezdődő előadásán a Jurányi Inkubátorházban.

Kérdésünk: Kinek a szerepét vette át az előadásban Kiss Diána Magdolna?