Géza

Mácsai Pálnak nem akadt kihívója

2015.01.08. 15:15

Programkereső

Újrapályáztak a budapesti színházak igazgatói, a pályázatok január 6-án is le is zárultak. FRISSÍTETT!

A fővárosi önkormányzat január 6-ai határidővel írta ki a pályázatot a Budapest Bábszínház, a Kolibri Színház, az Örkény Színház, a Szabad Tér Színház és a Vígszínház ügyvezető igazgatói posztjára. A Népszabadság szerint mindegyik budapesti színház jelenlegi direktora újrapályázott: Meczner János (Bábszínház), Novák János (Kolibri), Mácsai Pál (Örkény) és Bán Teodóra (Szabad Tér) is.

Mácsai Pál
Mácsai Pál

A kiírás szerint az ügyvezető igazgatói munkakört mind a négy színház esetében 2015. február 1-jétől 2020. január 31-ig tölthetik be a nyertesek. Amennyiben a pályázati eljárás január 31-ig nem zárul le, a jelenlegi igazgatók az új ügyvezetők megválasztásáig töltik be posztjukat.

A főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatóságától a lap megtudta, hogy az Örkény és a Szabad Tér ügyvezetői igazgatói posztjára egy-egy pályázó jelentkezett, a Bábszínházra és a Kolibrire kettő-kettő. A Budapest Bábszínház ügyvezetői álláshelyére az intézményt jelenleg vezető Meczner János rendezőn kívül a Népszabadság információi szerint a Magyar Színház marketingmenedzser-igazgatója, Sipos Imre pályázott.

A Fővárosi Önkormányzat december 23-án a Vígszínház ügyvezető igazgatói posztjára is kiírta a pályázatot. Bár a beadási határidő még nem járt le, Eszenyi Enikő, a színház jelenlegi vezetője már december végén közölte, hogy ismét indul a pozícióért.

Mácsai Pál és Bán Teodóra is egyedüliként pályázik.

Mácsai Pál pályázatát ide kattintva érhetik el.