Gerzson

Beadta pályázatát Eszenyi Enikő

2015.01.21. 15:00

Programkereső

A Vígszínház január 21-ei közleménye szerint a jelenlegi igazgató - korábbi nyilatkozatainak megfelelően - újra pályázott a színház vezetésére. FRISSÍTETT

2013 augusztusában Eszenyi Enikő mellett Balázs Péter, a szolnoki színház direktora is beadta pályázatát a Vígszínház igazgatói posztjára, a szakmai bizottság azonban mindkét pályázatot érvénytelennek minősítette, és újat írt ki. Balázs Péter ezen már nem indult. A másfél éves időtartamra kiírt pályázaton az egyedüliként induló addigi vezető, Eszenyi Enikő nyerte el a posztot 2014. március 1-től 2015. június 30-ig.

Eszenyi Enikő a Vígszínház munkatársainak körében
Eszenyi Enikő a Vígszínház munkatársainak körében

A Vígszínház közleménye:

Eszenyi Enikő ma délután újra beadta igazgatói pályázatát a 2015. július 1-től 2020. június 30-ig terjedő időszakra.

A Főpolgármesteri Hivatal közlése szerint a határidő lejártáig egy pályázat érkezett a Vígszínház igazgatói posztjára. Az egyedüliként pályázó Eszenyi Enikő folytatni kívánja a megkezdett szakmai munkát. Új pályázatának címe: Nyitott színház 2015-2020.

Vígnap a Vígszínházban
Vígnap a Vígszínházban

A Főpolgármesteri Hivatal közlése szerint a szakmai bizottság ülésének időpontját még nem tűzték ki. Mint írták, hozzájáruló nyilatkozat hiányában a bizottság tagjainak névsorát sem hozhatják nyilvánosságra. Tájékoztatásuk szerint a szakmai bizottság munkájában az előadóművészeti törvénynek megfelelően az érintett bizottság négy, a miniszter egy, az előadóművészeti szervezet közalkalmazotti (üzemi) tanácsának egy, a reprezentatív szakszervezet egy és a munkáltatói jogkör gyakorlójának két képviselője vesz részt.

A pályázatot a benyújtási határidőt követő harminc napon belül kell elbírálnia a szakmai bizottságnak. A munkakör betöltéséről - a bizottság véleményét is mérlegelve - a Fővárosi Közgyűlés soron következő képviselő-testületi ülésén dönt.