Gerzson

Fidelio Színházi Est: Anatol és a nők

2015.01.21. 16:30

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és legyen ott Arthur Schnitzler Bálint András rendezte vígjátékán a Radnóti Színházban, amelynek február 6-i előadása után közönségtalálkozón kérdezhetik az alkotókat!

Az ízig-vérig bécsi szerző a maga idejében frivolnak számító színműve ma már nem merész szókimondásával, hanem a bécsi századforduló szecessziós, kicsit romlott és nagyon buja, dekadens hangulatú világának megidézésével tarthat igényt méltán a figyelemre.

Anatol és a nők
Anatol és a nők

A történet főhőse Anatol, a szerelmes költő, elszánt hipnotizőr, sármos úrifiú és kishitű optimista. Precízen számon tartja szerelmeit, rendszerezi flörtjeit, gáláns afférjait, szenvedélyes kapcsolatait, egyéjszakás kalandjait, meg nem valósult kívánságait. A szerelem számára a létezés záloga, leginkább magába a szerelembe szerelmes. Ő nem Casanova, inkább egy óvatos, kedves és hiú álmodozó, aki menekül a valóság otrombasága elől, mindig győzni akar, mégis állandóan veszít.

A nők jellegzetes századfordulós bécsi figurák: a naiv külvárosi kislány, a kíváncsi nagyságos asszony, a hűtlen színésznő, a feledékeny artistalány, és az esküvő előestéjén felbukkant régi-új szerető. A Radnóti Színház előadásában a sármos úrifiút Pál András kelti életre, partnerei Kováts Adél, Szávai Viktória, Schneider Zoltán, Petrik Andrea, Andrusko Marcella, Bálint András és Móga Piroska.


A február 6-i előadást követően közönségtalálkozó keretében kérdezhetik az alkotókat a Fidelio szervezésében. A beszélgetésen részt vesz az előadás rendezője, Bálint András, valamint a fellépő művészek. Moderál: Várhegyi András.

Amennyiben február 3-án 16 óráig helyesen válaszol alábbi kérdésünkre, lehetősége lesz partnerével megtekinteni az előadást február 6-án 19 órától a Radnóti Színházban.

Kérdésünk: Az alábbiak közül mely színdarab kötődik ugyancsak Arthur Schnitzler nevéhez?