Csilla, Noémi

Határtalan élmények a Tháliában

2015.04.28. 15:45

Programkereső

A Thália Színház 2015. május 11. és 15. között negyedik alkalommal rendezi meg a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjét. Játsszon a Fidelióval, és legyen ott az Újvidéki Színház III. Richárd betiltva című előadásán május 11-én!

Május 11-én, hétfőn a nagyszínpadon az Újvidéki Színház a művész és hatalom viszonyáról szóló előadását láthatják.  Matei Visniec, a Párizsban élő román drámaíró III. Richárd betiltva, avagy jelenetek Meyerhold életéből című darabját Anca Bradu rendezte. Május 12-én, kedden, a nagyszínpadon a nagyváradi Szigligeti Színház mutatja be a tolerancia és a megbocsátás szükségességének üzenetét hordozó lengyel kortárs drámát, Tadeusz Slobodzianek: A mi osztályunk című darabját, szintén Anca Bradu rendezésében. Az Arizona Stúdióban 19.30-tól pedig egy kiváló színész, Bogdán Zsolt idézi meg a zseniális költőt, Ady Endrét a „...függök ezen a zord élet-párkányon" című pódiumműsorral, amely a Szatmárnémeti Harag György Társulat és a Kolozsvári Állami Magyar Színház közös produkciójaként jött létre.

A mi osztályunk
A mi osztályunk

Május 13-án, szerdán az Arizona Stúdióban 19.30-tól kezdődik az Aradi Kamaraszínház a bibliai mélységeket megreppelő Sex, drugs, gods & rock and roll című radikális stand up comedy-je, Tapasztó Ernő rendezésében. Május 14-én, csütörtökön, a nagyszínpadon a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat előadásában egy antik görög tragédiát láthatnak, Szophoklész Antigonéjában egy ifjú rendező, Balogh Attila és alkotótársai az élet szépségéről beszélnek a halál tükrében.  Az Arizona Stúdióban 19.30-tól a Kézdivásárhelyi Városi Színház, a mai amerikai drámairodalom egyik legjelesebb képviselőjének, David Mamet: Amerikai bölény című darabját adja elő Kolcsár József rendezésében.

Május 15-én, pénteken, a nagyszínpadon a csíkszeredai Csíki Játékszín előadásában egy regényt láthatnak a színpadon, Kosztolányi Dezső Édes Annáját, Lendvai Zoltán rendezésében. Az Arizona Stúdióban pedig 19.30-tól a Marosvásárhelyi Spectrum Színház hozza Török Viola rendezésében Móricz Zsigmond Boszorkány című drámáját a titokzatos, szabad, öntörvényű nőről, Báthory Annáról.

Thália Színház jegypénztárában és szervezési osztályán már kaphatók a kedvező árú fesztiváljegyek és bérletek.

III. Richárd betiltva
III. Richárd betiltva

Amennyiben 2015. május 6-án 16 óráig helyen válaszol az alábbi kérdésre, lehetősége lesz partnerével megtekinteni az Újvidéki Színház III. Richárd betiltva című előadását május 11-én 19 órától a Thália Színházban.

Kérdésünk: A III. Richárd betiltva, avagy jelenetek Meyerhold életéből című előadás rendezője Anca Bradu. Mely másik, a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjére érkező előadást rendezte még?