Konrád, Tivadar

Vígmajális - Köszöntse a tavaszt a Vígszínházzal!

2015.05.01. 11:00

Programkereső

Május elsején zenés szabadtéri műsorral ünnepli a társulat a színház 119. születésnapját az épület előtt, a Szent István körúton.

A délután fél háromkor kezdődő, délután négy óráig tartó Vígmajálison a társulat tagjai kedvenc dalaikat adják elő a közönségnek. Az eseményen májusfát állítanak, és Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója ismerteti a színház következő, jubileumi, 120. évadának előadásait.

Eszenyi Enikő és Hegyi Barbara a Vígmajálison
Eszenyi Enikő és Hegyi Barbara a Vígmajálison

A délután folyamán kedvezményesen lehet megvásárolni a következő évadra szóló bérletet, amelyet kérésre a Vígszínház művészei a helyszínen dedikálnak. Rossz idő esetén a programot a Vígszínház nagyszínpadán rendezik meg.

Május 6-án, szerdán a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színház társulata érkezik vendégjátékra a Pesti Színházba. Roman Polak rendezésében, a Carpathian Thriller című előadást láthatja a közönség, magyar felirattal. A darab szerzője Eugen Gindl, szlovák újságíró, játékfilmes és televíziós forgatókönyvíró, aki színdarab formájában dolgozta fel saját élményét, amikor 1998-ban újságíróként egy korrupciós üggyel foglalkozott. A darabot 2013-ban mutatta be a Szlovák Nemzeti Színház.

Május 6-án Hanoch Levin Átutazók című komédiát, Eszenyi Enikő rendezését utoljára láthatja a Vígszínház közönsége. "Ebben a darabban csodálhatjuk meg Törőcsik Mari szavak nélküli, briliáns játékát" - olvasható az előadás ismertetőjében.