Zita, Mariann

Tesztoszteron a Szkénében

2015.05.02. 08:00

Programkereső

Andrzej Saramonowicz lengyel drámaíró darabját május 3-án két előadáson mutatja be a temesvári Csiky Gergely Színház a Szkénében.

Hét színész közös munkájának eredményeként és az utóbbi évtizedek legismertebb magyar slágereinek felelevenítésével olyan előadás készült el Temesváron, amelyben egy nők nélküli, de lépten nyomon a nőket kibeszélő esküvői fogadást jelenítenek meg a színészek, ahol az örömapa, a pórul járt vőlegény és annak bátyja, továbbá egy egyetemi professzor, egy zenész, egy újságíró és egy pincér különös, egymást átszövő történetein keresztül nyerhet betekintést a közönség a férfi lélek legrejtettebb titkaiba.

Tesztoszteron
Tesztoszteron

A hét szereplő egymást átszövő történetén keresztül ismerhetik meg a nézők a férfiak egymáshoz, a nőkhöz, a kapcsolatokhoz, a szexualitáshoz és önmagukhoz való viszonyát Balázs Attila, Kiss Attila, Bandi András Zsolt, Kocsárdi Levente, Molnos András Csaba, Molnár Bence és Aszalos Géza alakításában. A darab szerzője Andrzej Saramonowicz kortárs lengyel drámaíró, aki drámáiban, esszéiben, karcolataiban, riportjaiban vagy épp forgatókönyveiben behatóan foglalkozik a kor társadalmi elvárásaival, világlátásával. Pályafutása során dolgozott már színészként, rendezőként és producerként is.

Tesztoszteron című szövegéből 2007-ben filmet is forgattak, így ez egyike lett a szerző legismertebb alkotásainak. A darab magyar nyelvű ősbemutatóját a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban tartották meg a 2011-2012-es évadban, műveit nem csak Lengyelországban, de világszerte nagy sikerrel játsszák.