Bernadett

"Bukással” kezd a Centrál Színház

2015.09.15. 09:12

Programkereső

Díjnyertes brit komédiával nyitja nyolcadik évadát a Centrál Színház. A Ma este megbukunk című darabot, amelyet a londoni előadás rendezője állít színpadra, szeptember 27-én mutatják be Budapesten.

A darab, amelynek eredeti címe The Play That Goes Wrong, egy éve nyitott a West Enden, és idén elnyerte a legjobb új vígjátéknak járó Laurence Olivier-díjat. A darabot a Centrál Színházban replikaként állítja színpadra a londoni előadás rendezője, Mark Bell és kreatív csapata.

A Függöny fel! című darabhoz hasonlóan a Ma este megbukunk-ban is egy menthetetlen társulat igyekszik bemutatni egy klasszikus angol krimit, ám az este katasztrófába torkollik. Ami elromolhat, az elromlik, ami összeomolhat, az összeomlik, ami tönkremehet, az tönkremegy, így az eredmény egy Monty Python-szerű komédia Ágoston Katalin, Botos Éva, Cserna Antal, Janicsek Péter, Katona László, Mészáros András, Rada Bálint és Schmied Zoltán előadásában.

A Centrál Színházban az idei évadban még két nagyszínpadi bemutatót tartanak kerül Puskás Tamás rendezésében. Októberben kezdődnek a próbái, és december 5-én lesz a bemutatója Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátékának, amelynek főszerepében Pokorny Lia, Schmied Zoltán és Simon Kornél lesz látható. Edward Albee Nem félünk a farkastól című színművének próbái pedig január elején kezdődnek, a premier március 5-én lesz. A főszerepet Básti Juli és Rudolf Péter játssza majd.

Várhatóan jövő nyáron mutatják be George Bernard Shaw, Alan Jay Lerner és Frederick Loewe My fair lady című musicaljét, amelynek próbáit május 19-én kezdik meg Alföldi Róberttel és Tompos Kátyával a főszerepben, és amelyet már a következő évadban, 2016 szeptemberétől láthat majd a Centrál Színházban a közönség.

A Centrálból a Vígszínházhoz szerződött Szilágyi Csenge szerepeit Kakasy Dóra veszi át, kivéve a Black Comedyt, amelyet Szilágyi Csenge tovább játszik. Az idei évadtól ugyanakkor a Centrál Színház csapatát erősíti Básti Juli, Mészáros András és Rudolf Péter is.