Irén, Írisz

A színház hátulról - Művészbüfé

2015.09.17. 17:10 Módosítva: 2015-09-17 17:12:04

Programkereső

Minden színházban megtalálhatjuk valamilyen formában azt a – nyilvánosan látogatható vagy a nézőforgalmi területtől elkülönülő – társalgót amely ránézésre semmiben nem különbözik a mindannyiunk által ismertektől, a különlegességét egészen más adja: az oda betérő színészek.

Dumaszínház

Blöff, avagy hús, ami nincs! és Poén platni. Ha ilyen kínálattal találkozunk az étlapon, akkor biztosan a Dumaszínházhoz tartozó étteremben járunk – ha pedig magunk körül ismert stand-uposokat fedeznénk fel, ne lepődjünk meg, inkább rendeljünk nekik egy pohárral!

József Attila Színház

A nézők szeme elől elrejtve várja a színészeket a József Attila Színház csendes, ablak nélküli művészbüféje. Kiváló hely megpihenni kicsit, és itt még akkor se néz furcsán a pultos, ha valaki fehérre sminkelt ábrázattal vagy éppen koronával a fején érkezik.

Jurányi Inkubátorház

Népszerű találkozási pont Budán a Jurányi Inkubátorház kávézója és belső udvara, ahol minden évszakban összefuthatunk szövegösszemondást tartó társulatokkal, interjút adó színészekkel vagy az éppen őket leszerződtető producerekkel.

Örkény Színház

Bizonyára sokaknak ismerősek az Örkény Színház társulatát ábrázoló papírfigurák a Madách tér erkélysorán. Pontosan ott húzódnak végig a színház öltözői, mögötte pedig parányi belső világ: a színház lelke, és persze saját művészbüféje.

SZFE (Ódry Színpad)

Az Ódry Színpad sajátos atmoszférájához hozzátartozik az egyetemi környezetből fakadó nyüzsgés és fiatalos lendület. Az emeleten található tágas büfé egy-egy vizsgaelőadás után kiváló terepe lehet a felfokozottság levezetésének.

Az SZFE (Ódry Színpad) társalgója
Az SZFE (Ódry Színpad) társalgója
Fotó: Szvoboda Péter

Trafó

Aki a Trafóban előadást néz, már bizonyára várakozott a színház előterében található büfében, ahol nagy valószínűség szerint vagy a bárpultot támasztotta vagy az egyik asztalnak dőlve várakozott a nagyterembe való bejutásra. Aki ilyenkor időben érkezik, jó eséllyel pályázhat a kanapéra is!

Újszínház

Az Újszínház művészbüféje egy letisztult, intim hely, ahol a színészek zavartalanul tudnak felkészülni az előadásra. Máskor viszont nem a nyugalom szigeteként funkcionál, épp ellenkezőleg: premierbankettek és születésnapozások számára is kiválóan alkalmas.

Vígszínház

Legendás találkozások helyszíne a Vígszínház hátsó művészbüféje, ahol próbák közben, előadások szünetében és premiereket követően egyaránt intenzív élet zajlik. A rajongók pedig nem maradnak le semmiről, ha felnéznek néha a színház facebook-oldalára.

Hegedűs D. Géza a Vígszínház társalgójában
Hegedűs D. Géza a Vígszínház társalgójában
Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Találkozzon kedvenc színészeivel!

Idén negyedik alkalommal rendezik meg 2015. szeptember 19-én, 25 fővárosi színház részvételével a Színházak Éjszakáját.

Résztvevő színházak: Átrium Film-Színház, Bethlen Téri Színház, Budapesti Operettszínház, Centrál Színház, Dumaszínház, Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Madách Színház, Magyar Állami Operaház, MU Színház, Nemzeti Színház, Örkény István Színház, Pinceszínház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon Arts&Café, Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem), Szkéné Színház, Thália Színház, Trafó, Újszínház, Vígszínház.

Vásárolja meg jegyét itt és most!