Eszter, Eliza

Fidelio Színházi Est: Athéni Timon

2015.10.30. 15:12

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és legyen ott az Ódry Színpad november 10-én 22 óra 30 perckor kezdődő előadásán, a főszerepben Hegedűs D. Gézával.

Hogy fér össze a körülöttünk burjánzó nyomor és háború a fogyasztói társadalom csillogásával? A fiatal alkotók Timont körülzsongva próbálnak tükröt tartani e látványcivilizációnak. Majd Timont a meztelen ürességbe követve próbálják feltárni a világát elhagyó ember aggályait és őrjítő magányát. Végül a tisztulásban keresik a választ arra, hogy milyen pillérekre építhet a ma embere, amikor újrakezdésről beszél. Hogy valóban társ ak alkotják-e a társ adalmat? És hogy van-e még értéke a nyelvnek, vagy a tudásnak a képernyők világában?

Shakespeare műve Vecsei Miklós Hasi újrafordításában, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében látható. A diplomadarabban a 2015-ben végzős Marton-Hegedűs-Forgács osztály fiúcsapata mellett a Bagossy-Pelsőczi-Rába osztály négy tagja, valamint Mátyássy Szabolcs, Kovács Adrián és Lányi Kristóf zenészek, zeneszerzők lépnek színre.

Kiss Csaba Bendegúz így ír az előadásról: „Ifjabb Vidnyánszky Attila már bizonyította, hogy tehetséges színész, második rendezése pedig egy ígéretes rendezői pálya fontos állomása lehet. Kiforratlansága, sallangjai és közhelyes megoldásai ellenére az Athéni Timon markáns koncepcióval bíró, invenciózus előadás” – olvasható a 7óra7 kritikájában.

Amennyiben november 6-án 16 óráig helyesen válaszol alábbi kérdésünkre, lehetősége lesz partnerével megtekinteni az Athéni Timon november 10-én 22 óra 30 perckor kezdődő előadását az Ódry Színpadon.

Sajnáljuk, ez a játék már lezárult!