Ervin

Junior Prima 2015 - Pálos Hanna

2015.11.16. 16:15

Programkereső

A Junior Prima Díj a szárnyaikat bontogató fiatal tehetségeknek kíván jelentős ösztönzést adni. 2015-ben Pálos Hanna színművész is megkapta a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok számára a Prima Primissima Alapítvány és az FHB Bank által adományozott elismerést.

1986-ban születtem Budapesten. Nagy családban nőttem fel, négyen vagyunk testvérek, mindannyian meglehetősen fogékonyak a művészetre. Tizenhárom éves lehettem, amikor először fogalmazódott meg bennem egy színházi előadáson, hogy szívesebben lennék a színpadon, mint a nézőtéren. Tanulmányaimat a Kaposvári Egyetem színész szakán kezdtem, két év elteltével azonban úgy éreztem, hogy mennem kell, mert nem kapom meg azt a tudást és figyelmet, amire szükségem lenne; ezért tíz hónap berlini kávéfőzés után felvételiztem a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol 2012-ben végeztem Máté Gábor és Dömötör András osztályában.

Pálos Hanna
Pálos Hanna
Fotó: Takács Csilla / FHB Bank

Az Ódry Színpadon minden vizsgaelőadás fontos állomást jelentett számomra. Egyetem után a Katona József Színház társulatához kerültem, ahol úgy érzem, megtaláltam a helyemet, sokat tanulok, és kezdem érteni a színház belső rendszerét. Jólesik társulatban lenni és fontos számomra, hogy tapasztalt kollégák mellett dolgozhatok.

A jó színház számomra az, amikor minden résztvevő a saját ügyének érzi az előadást és a tőle telhető legtöbbet megteszi érte. A próbaidőszakokat különösen kedvelem, szeretek kísérletezni és rátalálni a szerepemre. A színház alapvetően teljes embert igényel, és ha nem figyelünk oda, bekebelez; ezért fontosnak tartom, hogy megtaláljam azt a kiskaput, amivel mindig megőrizhetem a függetlenségemet.

„Az érettség abban is áll, hogy létezni engedjük a másikat." (Liv Ulmann)

Legutóbbi fontos állomások a pályámon a -011- Alkotócsoporttal késztett Garzonpánik című Vinnai András-színdarab, a Katonában pedig Charlotte Corday (Marat Sade), Kattrin (Kurázsi Mama és gyermekei), és Zsuzsi a frissen bemutatott Oszlopos Simeonból. Következő munkámat januárban kezdem, Kovács D. Dániel rendezésében az Ahogy tetszik Céliája leszek. Nagyon várom, ez az egyik kedvenc színdarabom.

2015-ben öt színművész, egy rendező és egy fotográfus vehette át a Junior Prima Díjat és az azzal járó kétmillió forintot jelképező FHB Gold bankkártyát az FHB Bank jóvoltából.