József, Bánk

Psota Irén benne van a világ színészetének aranykönyvében – Makk Károly emlékezett

2016.02.26. 14:04

Programkereső

Psota Irén halálával Magyarország egyik legnagyobb egyéniségét, tehetségét veszítettük el – mondta Makk Károly rendező a február 25-én elhunyt színésznő pályafutását méltatva.

Psota Irén minden szempontból különleges tehetség volt: mint ember, mint színésznő és mint társ. Egy olyan egyéniség volt, akit nem lehet máshoz hasonlítani - emlékezett a Kossuth-díjas filmrendező. Mint fogalmazott, nagyon szeretett Psota Irénnel dolgozni, mert mindent el tudott játszani, mindent megérzett és megértett.

Psota Irén a Ház a sziklák alatt című filmben
Psota Irén a Ház a sziklák alatt című filmben
Fotó: vandras
Makk Károly 80 évesen
Makk Károly 80 évesen
Fotó: port.hu

Felidézte, hogy a színésznő gyakran fordult hozzá tanácsért. Minden színész azt adja vissza, ami benne van. Psota Irén a tehetséget, a becsületet, a tisztességet, az álmokat - fogalmazott Makk Károly. Psota Irén benne van a világ színészetének aranykönyvében - hívta fel a figyelmet a rendező, hozzátéve, hogy a színésznő halálával akkora művész távozott, hogy a veszteséget csak később lehet felmérni.

Makk Károly filmjei közül Psota Irén szerepelt többek között a Ház a sziklák alatt, Az utolsó előtti ember, Mit csinált feleséged 3-tól 5-ig?, Egy erkölcsös éjszaka, A bolond lány, valamint Az utolsó kézirat című alkotásban.