Orbán

Váratlan fordulat Dunaújvárosban

2016.03.17. 14:46

Programkereső

Őze Áron annak ellenére lett a dunaújvárosi Bartók Béla Kamaraszínház igazgatója, hogy a szakmai bizottság 9-0 arányban az eddigi vezetőt, dr. Borsós Beátát támogatta – számolt be róla a Castellum.do internetes portál.

A szakmai bizottságban foglalt helyet Fekete Péter miniszteri biztos, a MACIVA ügyvezetője, a Színházművészeti Bizottság tagja, Crespo Rodrigo, a tatabányai Jászai Mari Színház igazgatója, Szabó Ágnes, a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke, Topolánkszky Tamás, az egri Gárdonyi Géza Színház táncszínházának igazgatója, Szedlacsek Emília az EMMI képviseletében, Kiss Attila és Feke Judit a Bartók Kamaraszínház részéről, valamint Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester és Sztankovics László kulturális bizottsági elnök, akit a közgyűlés később visszahívott a tisztéből, így helyette a feladattal ideiglenesen Hingyi Lászlót bízták meg.

Őze Áron
Őze Áron
Fotó: Mohai Balázs

A Castellum.do beszámolója szerint a tagok egyhangú döntést hoztak és 9-0 arányban támogatták a jelenlegi vezetőt. A képviselőtestület végül Őze Áron pályázatát támogatta. A Castellum.do információi szerint időközben Sztankovics László és Gombos István is módosította álláspontját, és ma már mindketten a nyertes pályázatot támogatták.

"Fontosabb az áronságom, mint az őzeségem"

Őze Áron korábban öt éven keresztül vezette a Magyar Színházat, amit élete nagy kalandjának tart. A Fideliónak adott interjúban szakmai hitelességről, harcművészetről és az alkoholfogyasztás veszélyeiről is beszélt.