Bernát, Felícia

MITEM 2016 - Lesz miből válogatni

2016.03.24. 11:04

Programkereső

A korábbiaknál is színesebb programmal várja a közönséget a MITEM; a Madách Nemzetközi Színházi Találkozót 13 ország részvételével rendezik meg április 11. és 24. között a Nemzeti Színházban.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti igazgatója több előadást is kiemelt a repertoárból; jelen lesz a dél-koreai rítusszínház és Thomas Ostermeier, Európa egyik legjelentősebb színházi alkotója új Sirály-előadása, valamint a svájci Théatre Vidy-Lausanne produkciója is. Mint mondta, arra törekednek, hogy sokféle színházi nyelvet ismerhessen meg a közönség.

mitem 2016 logo ok

A belgrádi Szerb Nemzeti Színház a mai problémákat feldolgozó Hazafiak című előadással, Urbán András rendezésével érkezik Budapestre. Vidnyánszky felhívta a figyelmet még Sztatisz Livatinosz rendezőnek, az athéni nemzeti színház művészeti vezetőjének az Iliászból készített különleges előadására, az athéni Polyplanity Company produkciójára. "Nagy kaland végignézni ezeket a produkciókat" - fogalmazott a rendező.

Látott már jakut színdarabot? – MITEM 2016

Kortársaink, a klasszikusok mottóval rendezi meg 14 országból 22 előadással április 11. és 24. között a III. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM) a Nemzeti Színház.

A szervezők célja az is, hogy nyitottakká tegyék az embereket más kultúrák befogadására. "Ragaszkodunk a sajáthoz, keressük azt, hogy mi az, ami csak ránk jellemző és azt szeretnénk kibontani, de ezt csak úgy lehet, ha látjuk, hogy mások mit csinálnak" - fogalmazott.